Øl og ølbryggerier i Frankrike og Paris - Les om ølsorter og ølsmaking
  • Meny
  • Meny
ol olbryggerier Paris Frankrike hvilke typer mikrobryggerier

Øl og ølbryggerier i Frankrike og Paris

Til tross for at Frankrike nok er mest kjent for sine røde viner, finnes det også et utall av større og mindre ølbryggerier i landet, og faktisk også en overraskende rikholdig og lang tradisjon innen brygging av øl. Mange mindre serveringsteder har kastet seg på mikrobryggeribølgen, og tilbyr ofte egendesignede smaker spesielt tilpasset rettene de serverer.

Mange av bryggeriene er også tydelig påvirket fra nabolandene Tyskland og Østerrike, noe som også bidrar til å sette sitt preg på øllet som brygges. Mange franskmenn setter pris på de ravgule variantene med en litt bitter ettersmak, noe som bærer et typisk belgisk preg, andre igjen de mørkere sortene, med mye fylde og smak.

Likeledes brygges det en del kuriose øltyper som blant annet inneholder honning eller forskjellige krydderier, gjerne beregnet på å drikkes temperert eller som en del av et måltid, på lik linje med røde og hvite viner. Franskmenn gjør det med stil, også når det kommer til brygging av øl.

Bryggeriutsalg med omvisning og vareprøver

ol olbryggerier Paris Frankrike hvilke typer mikrobryggerier barer

Besøker man Frankrike, og da Paris i særdeleshet, finner man ofte egne ølutsalg som tilbyr et bredt spekter av forskjellige øltyper fra hele landet, gjerne inndelt og sortert etter hvilket distrikt de kommer fra. Her kan man, bokstavelig talt, smake seg gjennom Frankrikes ølunivers, og selv om det er annerledes, er det annerledes på en positiv måte, og absolutt verdt å forsøke.

Flere av de store bryggeriene har også egne utsalg med rundhåndet utdeling av vareprøver, gjerne i forbindelse med omvisning på bryggeriet. I enkelte distrikter samarbeider også ølbryggeriene med vinprodusentene, slik at det er mulig å kombinere et besøk på både et bryggeri og en vingård samtidig. Les forøvrig mer om Paris’ spennende uteliv.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *