Biltur til Champagne-regionen | Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny
Champagne region bil Frankrike Paris reise tips guide

Biltur til Champagne-regionen

En halvannen times kjøretur øst for Paris finner du Champagne-regionen. I dag er regionen verdenskjent for å være produksjonssted for den ekstremt populære musserende vinen med navn Champagne.

Legenden sier at man i starten prøvde å lage den musserende drikken lenger sør i Frankrike, men på grunn av bedre jordsmonn og klimatiske forhold ble produksjonen flyttet til der man finner produksjonen i dag. Champagne-regionens beliggenhet i nærheten av Paris er også med som en av suksessfaktorene til at Champagne har blitt så utrolig populært. Produksjonen i regionen baserer seg på tre druesorter – Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier.

Champagnehus

Reims er hovedstaden i Champagne-regionen og tilbyr et stort knippe ulike champagnehus som stiller med smaking. Lenger ned i regionen finner man Troyes som er en veldig sjarmfull by med eldre arkitektur og flere spennende restauranter som er fulle av lidenskap og hjerte for den fantastiske champagnen de har i nærområdet.

Hva kan du gjøre i Champagne regionen?

Det anbefales selvfølgelig at dere besøker en av champagnekjellerne. Her er du som regel nødt til å betale en inngangspris, men til gjengjeld får dere bli med ned i kjelleren og se de imponerende krittgruvene i romersk stil, ofte med et glass champagne i hånda. I disse kjellerne vil du se de enorme lagringstankene, samt flere millioner flasker med champagne pent stablet.

Regionen byr ikke bare på champagnesmaking, men er dessuten hjemsted for flere helt utrolige slott og skoger som er vel verdt en fottur. Bare en biltur i seg selv er en virkelig flott opplevelse der dere kjører langs den franske landsbygda og passerer vingårder, store vinmarker og idylliske småbyer.

Mat og overnatting

Når du først er i Champagne-regionen vil jeg anbefale dere å sove på et av de mindre hotellene og spise på en av de gode restaurantene i området. Prøv gjerne en av regionens mest tradisjonsrike retter – Carbonnade de Bouef. Dette er oksekjøtt som er braisert med løk og øl. Prøv gjerne en av de kjente ostene i området – Chaource eller Langres.

For å besøke Champagne regionen anbefales det at dere leier bil i Paris

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *