Bocuse d'Or - VM i kokkekunst i Frankrike - Et must for matglade
  • Meny
  • Meny

Bocuse d’Or – VM i kokkekunst

Bocuse d’Or er navnet på et kokkemesterskap som arrangeres i Lyon, Frankrikes tredje største by. Konkurransen finner sted annenhvert år, i januar, og kalles gjerne det uoffisielle VM innen kokkekunst. Med denne bemerkelsen går utmerkelsen for å være det gjeveste du kan oppnå innen kokkefaget, i tillegg til kokke-OL som avholdes hvert fjerde år i Tyskland.

Vi må tilbake til 1987 for å finne det aller første mesterskapet i historien. I likhet med konkurransen i 2013 ble også mesterskapet i 1987 arrangert som en del av SIRHA-messen, en av verdens største messer innenfor hotelldrift, catering og mat. Bakmannen og grunnleggeren bak det hele er Paul Bocuse, en verdenskjent, fransk kokk spesielt beryktet for sine restauranter og innovative gastronomi.

Paul Bocuse Lyon Bocuse D Or Frankrike Paris

Hvorfor burde du dra til Bocuse d’Or?

Det å sitte på tribunen og være vitne til konkurransen er først og fremst en vanvittig opplevelse, folkefest og en følelse av å være med på et lag. Den norske tilskuerskaren er en sammensatt, inkluderende gruppe som vet å lage liv på tribunen, både gjennom flagg, heiarop og patriotisk bekledning. Så er det heller ingen ulempe at fokuset på denne konkurransen står sterkt hos norske deltakere, sponsorer og støtteapparat – noe man ser gjennom Norges tidligere, gode plasseringer. Kvelden avsluttes med en gigantisk fest på en av Lyons restauranter eller elvebåter.

Nå er denne teksten en liten avsporing fra nettsidens generelle Paris-fokus, men arrangementet er av en slik stemningsfull art at du uansett burde vurdere noen dager i Lyon for å oppleve konkurransen, folkelivet, og den enorme matmessen SIRHA. Flyr du fra hovedstaden vil du mest sannsynlig mellomlande i Paris, Brussel eller Frankfurt, da det ikke eksisterer direkteruter fra Oslo til Lyon.

Tidligere norske vinnere av Bocuse d’Or:
– Bent Stiansen (1993)
– Terje Ness (1999)
– Charles Tjessem (2003)
– Geir Skeie (2009)
– Ørjan Johannessen (2015)

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *