Dra på vinsmaking i Paris
  • Meny
  • Meny

Dra på vinsmaking i Paris

Frankrike og vin går hånd i hånd og de fleste vil nok absolutt «prøvesmake» på den franske vinen i løpet av sitt besøk i Paris. Hvorfor ikke delta på en arrangert vinsmaking? Du får prøve mange forskjellige typer og står tilbake med masse nyttig informasjon om fransk vin. Santé!

Ô Château – ujålete stemning, fantastisk vin

I gaten Jean Jacques Rousseau, knappe 5 minutters gange fra Louvre museet, finner man vinbaren Ô Château. De tilbyr vinsmaking for både nybegynnere og viderekommende, i avslappede, ujålete omgivelser. Lokalet i seg selv er elegant og vinene som serveres er alltid av den beste kvalitet, men de fleste som besøker Ô Château kommer tilbake fordi stemningen her er utrolig bra.

Du kan velge mellom flere ulike kombinasjoner og antall viner du vil smake, og de tilbyr også spesielle arrangementer for større og mindre grupper. Har siden åpningen i 2004 blitt utnevnt til «Paris’ beste vinbar» og kan skryte av to “Wine Spectator Awards of Excellence”.

Wine Tasting In Paris – lærerik moro

På venstre elvebank, i hjertet av Latinerkvarteret finner du vinbaren Wine Tasting In Paris. Om du besøker Pantéon, ligger dette lokalet like ved, i gaten Rue des Boulangers. Deres filosofi er enkel: De vil lære deg om vin, men det skal være morsomt! Kan du tenke deg en bedre kombinasjon?

Velg mellom flere ulike kombinasjoner av mat og vin, antall test-objekter og gruppestørrelser. Den vanligste varianten er en 2 timers vinsmaking der du får prøve 6 ulike viner fra de forskjellige vindistriktene i Frankrike, men det finnes også arrangementer for de som allerede kan en del om vin og som ønsker mer avansert informasjon. Uansett hvilket kurs du velger vil du bli møtt av avslappet personell som elsker vin og som ønsker at du også skal nyte de franske dråpene.

Le Foodist – for og av de som elsker vin

Le Foodist har også beliggenhet i Latinerkvarteret, i gaten Rue du Cardinal Lemoine. Velg mellom et introduksjonskurs til fransk vin, eller lær hvordan du velger vin til ulike oster.

Dette er heller ikke et snobbete sted hvor man bruker store ord for å forklare enkle gleder, men et sted der alle kan komme for å lære å elske den franske nasjonaldrikken. Arrangørene bak Le Foodist elsker alt som smaker godt og tilbyr også andre typer kurs for de som vil gå dypere inn i den franske gastronomien.

La Fête des Vendanges de Montmartre – vinfestival!

Om du besøker Paris i begynnelsen av oktober kan du være så heldig å få med deg den årlige vinfestivalen i bydelen Montmartre. Opptog, mat-stands, vinsmaking, musikk og dans i gatene. En herlig opplevelse for frankofile som elsker vin og god stemning.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *