Dyrehager og zoo i Paris - hvilke burde du besøke? | Paristips
  • Meny
  • Meny

Dyrehager og zoo – hvilke burde du besøke?

En utmerket opplevelse for hele familien, men også for kjæresteparet eller vennegjengen som ønsker en motsetning til alle kafébesøkene og shoppingrundene. Hva med å komme et skritt nærmere dyreriket ved å ta en tur i dyrehagen, eller på akvarium?

Du vil i grunn kun finne to muligheter i Paris dersom du ønsker å avlegge et besøk til en dyrehage, du kan da velge mellom henholdsvis Menágerie du Jardin des Plantes, og Zoo de Vincennes.

Menágerie du Jardin des Plantes

Grunnlagt som dyrehage i 1789, etter den franske revolusjonen. Fikk så overført et stort antall dyrearter fra den private samlingen til dronning Marie Antoinette. En av verdens eldste dyrehager, og huser i dag rundt 2000 dyr. Dyreartene teller blant annet over 200 skilpadder, 140 amfibier, 390 fugler, ca. 250 pattedyr (snøpantere, orangutanger, pandaer osv.), samt 900 insekter.

Parken bærer preg av noe slitne forhold, men den innehar fortsatt sin sjarm, til tross for å ha fungert som dyrehage i over 200 år. Holder til øst for Latinerkvarteret, langs Seinen, og ca. 3 km fra Louvremuseet.

Zoo de Vincennes

Beveger vi oss 7 km øst for sentrum så kommer vi til Zoo de Vincennes, blant mange også kalt “Paris Zoo”, der den tilhører den store parken Bois de Vincennes. Parken i sin helhet fungerer som et samlingspunkt for familier som bruker tid i parken til spill og picnic, samt joggere, ridende og andre former for fritidsaktiviteter.

Dyrehagen er inndelt i fem ulike avdelinger, der alle har sin ulike funksjon tilpasset dyrenes levevilkår og klimatiske krav. Åpnet i 1934 etter å ha blitt bygget etter de arkitektoniske tegningene til Carl Hagenbeck. Dekker et område på 150.000 kvm, og har blant annet giraffer, elefanter og løver. Tigerinteresserte vil nok finne fascinasjon for glasstunnelen der du får utmerket innblikk i livet til de mektige kattedyrene.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *