Hotel de Ville i Paris - Info om det franske rådhuset - Bør besøkes!
  • Meny
  • Meny
Hotel De Ville museum Paris

Hotel de Ville

Hotel de Ville i Paris er til tross for navnet, ikke et hotell som sådan, men derimot er det den franske hovedstads rådhus, og det er her både byadministrasjonen og borgermesteren har sine kontorer, samt at lokalene brukes til store mottakelser og representasjoner.

Det rådhuset som står på stedet i dag ble oppført sent på 1800-tallet, etter at det forrige ble nedbrent under opptøyene i Paris i 1871. Rådhuset som da ble brent, hadde stått på stedet siden 1533.

Guidet tur på Hotel de Ville

Hotel De Ville museum Paris bygg historisk

Ønsker man å besøke Hotel de Ville, er det fullt mulig å nyte det storslående eksteriøret stort sett når det måtte passe. Innvendig er det imidlertid underlagt en del restriksjoner, i og med det er et parisisk administrasjonsbygg og følgelig en offentlig arbeidsplass.

Enkelte områder er fritt tilgjengelige for publikum som besøker rådhuset på egenhånd, men melder man seg på en av de guidede turene i bygningen, kommer man virkelig bak i kulissene og får et solid innblikk i både den arkitektoniske historien, så vel som den historiske.

Det er begrensede plasser på disse turene, så det kan lønne seg å reservere på forhånd, gjerne som en gruppe, hvis man er flere. En annen ting er at det kan være lurt å forsikre seg om guidingen foregår på et språk man forstår, med mindre man er fortrolig med fransk, selvfølgelig.

Som en kuriositet kan det nevnes at på grunn av parisernes noe gjennom tidene rebelske oppførsel med hang til opprør og revolusjoner, var byen direkte underlagt det franske innenriksdepartementet, og fikk først tilbake retten til egen borgermester så sent som i 1977. Se også tips til andre severdigheter i Paris du burde få med deg.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *