Hotel des Invalides i Paris - en av byens mest kjente attraksjoner
  • Meny
  • Meny
Hotel des Invalides Paris bygning gravplass Napoleon

Hotel des Invalides

Hotel des Invalides ble påbegynt bygget etter ordre fra den franske kong Ludvig den 14. (Solkongen) allerede i år 1671, og 1676 ble bygget tatt i bruk. Opprinnelig var det kun et bygg, men i dag består Hotel des Invalides av flere bygg, som danner et helhetlig kompleks.

I utgangspunktet ble det bygget som et militærhospital, beregnet for skadde og hjemløse franske soldater og krigsveteraner, og ved ferdigstillelsen rommet det ikke mindre enn 4.000 soldater. I dag er komplekset brukt til flere andre ting enn rent militærhospital, men det bor fortsatt rundt 100 soldater der.

Napoleon kiste gravplass Frankrike Paris Hotel des Invalides

I forbindelse med militærhospitalet ble det også bygget to kirker, Église Saint-Louis, Soldatkirken, og Dôme-kirken, som inneholder Napoleons sarkofag, hvor han er gravlagt. I området rundt kirken ved Hotel des Invalides finner man også flere gravsteder, hvor flere andre franske militære helter gjennom tidene ligger begravet.

Museer på Hotel des Invalides

Besøker man stedet i dag finner man også tre militærmuseer på området, et ordinært militærmuseum med gjenstander fra fransk militærhistorie, et museum med modeller av franske militæranlegg, og et museum spesielt for 2. verdenskrig.

Selve hovedbygningen er bygget i nyklassisistisk stil, med en fasade som er nesten 200 meter lang, et imponerende og storslagent syn. Komplekset har også hatt en viktig plass i moderne fransk militærhistorie, og huser i dag en militær administrasjon. Det var også her de revolusjonære brøt seg inn i et militært våpenlager den 14. juli i 1789, og stjal store mengder våpen, deriblant kanoner, som senere ble brukt under stormingen av Bastillen som igjen markerte starten på den franske revolusjonen.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *