Info om Paris Fashion Week - et MUST for deg som elsker mote
  • Meny
  • Meny

Opplev Paris Fashion Week – for deg som elsker mote

Dersom du velger å besøke Paris under moteuken må du belage deg på en by satt på hodet av horder av moteinteresserte, moteskapere, modeller og fotografer. Likevel er det en opplevelse for livet å befinne seg i episenteret for mote i løpet av en så fasjonabel begivenhet.

En begivenhet med lange tradisjoner

Helt siden 1973 har moteuken inntatt Paris med brask og bram. To ganger i året trekker moteløvene til Paris for å overvære denne spennende begivenheten. Paris Fashion Week er den fjerde og siste delen av de fire største mote-tilstelningene i verden. Det starter i New York, fortsetter til London og Milano, før det hele avsluttes i Paris. De mange motevisningene som holdes over hele byen gir en pekepinn om hvordan designerne har tenkt at man skal kle seg i løpet av de kommende sesongene.

Planlegg tidlig

Om du ønsker å overvære moteuka i Paris, bør du absolutt være tidlig ute. For det første vil hotellprisene i en allerede dyr by gå kraftig opp. Belag deg på å måtte betale dyrt for sentral beliggenhet og god standard. Det beste tipset er nok å finne et sted utenfor byen, med enkel metrotilknytning til sentrum. Flybilletter bør også kjøpes i god tid for å unngå oppblåste priser eller manglende plass.

Paris Fashion Week hvordan bli med tips

Å overvære en visning i Paris er faktisk en av de få tingene i verden som penger ikke kan kjøpe. Alle shows er invite-only, noe som vil si at uten invitasjon får du heller ikke komme inn. Kjenner du noen i bransjen, kan det være en mulighet for at de har en billett til overs. Den eneste måten man kan bli sluppet inn uten invitasjon er om man henger utenfor lokalet, vel og merke i ytterst moteriktige klær. Om det er dårlig oppmøte til akkurat den visningen, slipper de inn en gruppe heldige til å fylle opp rundt catwalken.

Mingle med moteeliten nattestid

Egentlig er det de akkurat de samme reglene som gjelder natt som dag. Moteshowene er i seg vanskelig å få overvære, men festene etter en vellykket visning er heller ikke åpne for allmennheten.

Paris Fashion Week hvordan bli med tips Frankrike motetips

Det er to ting som gjelder: Enten kjenner du noen som har invitasjon og får bli med dem inn (det er heller ikke sikkert at det blir akseptert at de har med en +1) eller så må du kle deg opp etter beste oppskrift og håpe at de trenger påfyll med moteriktige mennesker ut over kvelden. Det er en kynisk bransje, med like kyniske spilleregler. Prøv å skape deg et kontaktnettverk i løpet av dagen, noe som kanskje kan lede til en invitasjon til en av etterfestene. C’est la vie!

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *