På kokkekurs i Paris - suksess hos både menn og kvinner | Paristips
  • Meny
  • Meny

På kokkekurs i Paris – suksess hos både menn og kvinner

Som det kjente uttrykket sier: «Veien til en manns hjerte går gjennom magen». Det kunne ikke vært mer sant i denne sammenhengen! Du kan legge til nok et punkt på listen over grunner til å forelske seg i Paris, nemlig den fantastiske gastronomien det franske kjøkken kan skilte med.

Et dykk i kulinariske kokkekunster

Én ting er å prøvesmake lokale delikatesser på én av Paris mange restauranter. Noe helt annet er å selv få ta del i forberedelsene av måltidet. Det gir deg en helt annen innsikt i den kjærligheten franske kokker legger i matlagingen, samtidig som du får med deg god erfaring i hvordan velge de beste ingrediensene. Det finnes et stort utvalg ulike kurs, i ulike prisklasser og med vidt forskjellige menyer. Le Cuisine Paris er bare ett av flere selskaper som tilbyr engelskspråklige kokkekurs. Der finner du noe for alle som elsker det franske kjøkken.

Kokkekurs med besøk på marked

De dyreste, men også mest omfattende kursene er de som i tillegg til å vise deg hemmelighetene bak noen av Frankrikes mest spektakulære matretter, også gir deg en inngående skolering i valg av ingredienser.

matkurs med kokk profesjonell kjokken Frankrike Paris

Kurset begynner med et besøk til et av de lokale markedene, der man blir fortalt i detalj hva man skal se etter når man gjør mat-innkjøp. Disse markedene er også til stor inspirasjon for de som lever av å kokkelere. De bugnende bodene med lokale grønnsaker, ferske kjøttvarer og de klassiske franske ostene på utstilling, gir grobunn for ideer og menyforslag.

Tilbake på kjøkkenet får du grundig opplæring i hvordan sette sammen fler-retters menyer og nøye veiledning i tilberedelsen. Mot slutten av kurset kommer for mange den beste delen, selve måltidet. Selvfølgelig får du gleden av å spise det du selv har forberedt, og nyte smaken av det franske kjøkken akkompagnert av vin perfekt tilpasset din meny. Disse kursene varer i cirka 4 timer og koster rundt 150 EUR.

Kurs for de som elsker det søte

Et annet kurs som tilbys er perfekt for alle som elsker den søtere delen av det franske kjøkken: Hvordan lage croissanter. Denne godsaken er det eneste akseptable frokost-alternativet for en franskmann og tilberedelsen er regnet som en kunstform å være.

kurs Paris matkurs laere lage croissant

Få nøye innføring i hvordan man lager sin egen butterdeig og hvordan man utformer, steker og ikke minst, fortærer, disse deilige bakervarene. Kurset for croissant-elskere varer i rundt 3 timer og prisen ligger på rundt 95 EUR. Det er vel verdt pengene når du i ettertid kan lage dine egne croissanter hver morgen, vel hjemme i Norges land. Oh-la-la!

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *