Place Vendôme i Paris - Informasjon om hva du finner på plassen
  • Meny
  • Meny
Place Vendome Paris Frankrike statue samlingsplass

Place Vendôme

I sentrum av Paris, nærmere bestemt i det første arrondissement, finner vi den historiske og prestisjefulle plassen med navn Place Vendôme. Plassen ble påbegynt i 1698, og lagt ut i 1702 for å hedre kong Ludvig XIV av Frankrike, blant mange kjent som “Solkongen”. Navnet stammer fra Hôtel de Vendôme som lå plassert ved plassen ved starten av 1700-tallet.

Den 213 meter lange og 124 meter brede plassen er i dag omringet av en rekke fasjonable bygg som huser sentrale institusjoner, hoteller og bankfilialer. Eksempelvis holder det franske justisdepartementet til på plassens vestre side.

Place Vendome plass Paris Frankrike vakker bygning soyle

Store navn innen hotellverdenen som Hôtel Ritz og tidligere nevnte Hôtel de Vendôme er også representert, samt det kjente bankselskapet J.P. Morgan. Vil du dra kredittkortet på Place Vendôme kan du gjøre dette hos blant annet Breguet, Cartier, Chanel og Repossi.

Dyp lommebok er definitivt en fordel om du har tenkt til å besøke den sentralt lokaliserte plassen for å dra på med en god runde shopping. Plassens unike, klassiske arkitektur og mesterlige særegenhet er dog et vel så viktig argument for å ta turen innom, ikke bare blant de omkringliggende bygningene, men også for å se den historiske statuen i midten av plassen.

Colonne Vendom Paris Frankrike soyle Place

Her ruver nemlig en 43 meter høy søyle (Colonne Vendôme) med en statue av Napoleon, oppsatt for å hedre keiser Napoleon og hans franske styrker som utkjempet de russiske og østerrikske stryker i 1805 under “Slaget ved Austerlitz”.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *