Pont Alexandre III i Paris - Et flott sted for bilder til Facebook
  • Meny
  • Meny
Pont Alexandre III Paris bro design arkitektur hvor ligger den

Pont Alexandre III

Kanskje kjenner du igjen scenen fra “A View to a Kill”, en av filmatiseringene om James Bonds actionfylte liv der han hopper ned fra broen “Pont Alexandre III” for å få tak i May Day. Uansett, Pont Alexandre III er i alle fall navnet på en av de mest kjente broene i Paris, da spesielt godt renommert for sine vakre utsmykninger og klassiske design. Broen ble bygget på slutten av 1800-tallet og navngitt etter Aleksander III, tsar av Det russiske keiserriket i perioden 1881 – 1894.

Broens design og utsmykninger

Pont Alexandre III Paris bro design arkitektur utsmykning

Geografisk sett så er broen å finne i sentrum av Paris der den binder sammen det sjuende og åttende arrondissement. Med sin lengde på 107,5 meter strekker den seg over Seinen og tilbyr både fotgjengere og kjørende en mulighet til å oppleve et vakkert stykke historie kombinert med sine praktiske egenskaper der den fungerer som utsiktspunkt over Seinens koselige elvebåter og som bindemiddel for de to sentrale områdene av Paris.

Blant de viktigste kjørereglene når det gjaldt utforming og design for broens ingeniører, Amédée d’Alby og Jean Résal, var broens høyde. Den skulle ikke være for høy da det ville resultere i svekket utsikt over Invalides og Champs-Élysées.

Pont Alexandre III Paris bro design arkitektur figurer pilarer

Hver ende av broen er utstyrt med to høye pilarer, hver utsmykket med en Pegasus i forgylt bronse, en type hest med vinger kjent fra gresk mytologi. Pilarene er oppsatt for å hedre og sette fokus på storheter innen kunst, handel, industri og vitenskap.

Pont Alexandre III er for øvrig utstyrt med en rekke enestående lykter, border, skulpturer og nymfer som har gitt grunnlag for å gjøre broen til et av de historiske minnesmerkene, og således et virkelig landemerke i Paris.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *