Levekostnader i Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny

Levekostnader i Paris

Om du så ønsker å bosette deg i Paris eller kun være der et par dager kan det være kjekt å vite hvor i løypa du trenger legge deg for å sikre mat på bordet og en brukbar levestandard.

Huspriser

Som i London ligger leilighetspriser på både leie og kjøp høyere enn i Oslo til tross for at de øvrige kostnadene er lavere. Dette fører til at Oslos innbyggere totalt sett sitter med høyere kjøpekraft enn innbyggerne i Paris. Mer presist ligger leieprisene i Paris 10 % høyere enn Oslo. Kvadratmeterprisen ved kjøp av eiendom ligger på 80.100 kr, mot 71.000kr i Oslo.

Priser på mat

Konsumprisene i Norge ligger omtrent 30 % høyere enn konsumprisene i Paris. I praksis betyr dette at du eksempelvis betaler 50 kroner for en vin i mellomklassen, 9 kroner for en liter melk og 43 kroner for en tyvepakning med røyk. Halvliterprisen på øl på et normalt utested ligger på ca 40 kroner, mens du betaler ca hundrelappen for et måltid på et rustikt brasserie.

Transport og klær

Sammenliknet med Oslo så ligger transportprisene på buss og taxi på ca det halve. I Paris koster en enveis billett med bussen ca 15 kr og en 3 kilometers tur med taxi ca 70 kroner. Prisene på klær fra lavpriskjeder som H&M ligger ca 25 % billigere enn Oslo. Dyrere moteklær derimot kan man forvente å betale ca det samme for, med mindre man finner en av de skjulte skattene der man får tak i rimelig designvintage.

For å ikke bli ruinert ved bestilling av hotell kan du sjekke denne billige hotelloversikten.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *