Nyttige opplysninger rundt det å flytte til Paris - Flytteguide
  • Meny
  • Meny
Flytte til Paris finne leilighet informasjon tips

Nyttige opplysninger rundt det å flytte til Paris

Nedenfor følger noen opplysninger over strøm- og gassverket i Paris, vannverket og informasjon angående oppholdstillatelse.

Strøm og gass i Paris

Elektrisiteten i Frankrike gis av det statlige selskapet EDF som står for Electricité de France. Herunder finner du mange ulike strømleverandører du kan velge blant. Ta kontakt med EDF når det gjelder å få laget en strømavtale.

Når du flytter til Paris er det viktig at du leser av strømmåleren så raskt som mulig for å unngå å betale for den forrige leietakerens bruk. Strømmåleren leses av to ganger i året og regning for strøm blir sendt ut annenhver måned. Frankrike har 220 volts strømuttak, akkurat som i Norge.

Du kan også kobles opp til gassnettet i Paris som drives av GDF (Gaz de France). I Frankrike brukes blant annet gass til oppvarming gjennom radiatorovner som drives av gass og til gasskomfyrer. For å koble leiligheten til gassnettet så kontakter du GDF via deres hjemmesider eller per telefon.

Flytte til Paris finne leilighet informasjon anbefalt guide

Du kan regne med å betale 400 kroner pr måned for elektrisitet og gass for en leilighet på 50 kvm. Gass blir ofte billigere enn strøm og mye på grunn av dette så er de fleste tilkoblet både strøm og gass.

Vann og vannverk

Frankrikes to ledende aktører innen vanntilførsel er Veolia og Lyonnaise de Euax. For å få vann i leiligheten din kan du ta kontakt med en av disse leverandørene, eller kontakte rådhuset i Paris for nærmere informasjon.

De totale kostnadene for vann per måned pleier ligge på rundt 150 kroner for en leilighet på 50 kvm. Vannregningen sendes ut to ganger i året.

Forøvrig anbefales det at du gjør deg kjent med hvor vannets hovedkran ligger når du flytter inn i en ny leilighet. Dette er absolutt nødvendig dersom det skulle oppstå en lekkasje.

Oppholdstillatelse

Oppholdstillatelse er ikke lenger en plikt dersom du er norsk borger eller borger fra et annet EØS-land etter at nye regler trådte i kraft i 2003. Dersom du skal studere i Frankrike/Paris er du derimot nødt til å få oppholdstillatelse for studiet. Videre opplysninger for dette finner du på nettsidene til den norske ambassaden i Paris. Ambassaden har forøvrig fast adresse i Paris dersom du skulle trenge hjelp når du er i Paris.

Den norske ambassades adresse i Paris:
Ambassade Royale de Norvège
28, rue Bayard, 4ème étage
75008 Paris

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *