Reise til Paris - 10 kjappe tips du bør huske på | Paristips
  • Meny
  • Meny

Reise til Paris – 10 kjappe tips du bør huske på

Et godt og minnerikt opphold i Frankrikes hovedstad, krever litt planlegging på forhånd. Dette bør du ha med deg når du reiser til Paris.

1. Et godt kamera

Selv om de beste minnene sitter i hodet og kroppen, er det fint med gode bilder og video fra turen til Paris. Det gir mye å fortelle om og stimulerer til fremtidige, spennende reiser. Ta med et godt kamera med nok minne og batteritid.

2. Et kredittkort

bank minibanker Paris kredittkort tips

Det lønner seg ofte å betale reisen med kredittkort, spesielt om du får reiseforsikring med på kjøpet. Det er også sikrere og anbefales av mange reiseeksperter. I tillegg har du ekstra midler dersom reisekassa skulle ta slutt. Vær bare forsiktig når du shopper mote, for i Paris finner du utrolig mye spennende og dyrt!

3. En glosebok

Selv om du kanskje ikke kan fransk, får du ofte litt ekstra velvilje og service om du i hvert fall prøver å kommunisere på parisernes eget språk. En god parlør kan være inngangsbilletten til både hyggelige opplevelser og spennende bekjentskap.

4. Pene klær

Pariserne kler seg ofte elegant og uanstrengt. Ta med deg et par pene skift, til trivelige kvelder på restaurant og bar. Du kan også satse på å finne tøffe og moteriktige antrekk når du først er kommet frem, men ta med minst et pent antrekk til første kvelden.

pene klaer Paris restaurant kleskode brasseri pakkeliste

5. Paraply

Enten tar du den med deg, eller kjøper en når du kommer frem. Se selvsagt an værmeldinga først. Regner det i Paris, er det ingen grunn til å holde seg innendørs. Byens gater og elvebredden er som skapt for en romantisk rusletur, kanskje spesielt når det regner.

6. Gode sko

Husk at Paris er en stooooor by der du gjerne vil rekke over mye. Selv om du finner drosje, og undergrunnen er godt utbygd, blir det fort mye gåing. med gode sko unngår du å spolere opplevelsen på grunn av såre føtter.

7. Kopi av pass og bankkort

I tilfelle du (mot formodning) mister eller blir frastjålet verdisakene, er det lurt å ta kopi av pass eller annen legitimasjon, samt bankkort. Pass på å oppbevare dette like trygt som originalene, og alltid separat. Passet kan godt ligge i hotellets safe under hele oppholdet.

8. En lett jakke

lett jakke Paris pakkeliste koffert veske

Ta med en god og lett jakke, selv om du reiser til Paris på våren eller sommeren. Som regel er temperaturen behagelig hele døgnet, men skal du vandre litt i gatene eller langs Seinen om kvelden, er det godt med et ekstra lag utenpå kroppen.

9. En god veske

Dette gjelder også gutta. I Paris kan det fort bli gjort mange innkjøp. Utvalget i butikkene er fristende, og det er greit å få med seg alt tilbake til hotellet på en behagelig måte. Bæreposer er slitsomme og klønete, mens en god veske fikser jobben.

10. Et åpent sinn

bakeri fransk stemning Paris konditori

Prøver du å erfare Paris slik pariserne selv gjør det, blir opplevelsen langt rikere. Selv om avstanden er kort fra Norge, er kulturen fortsatt litt annerledes.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *