10 ting du ikke kan gå glipp av i Paris
  • Meny
  • Meny

10 ting du ikke kan gå glipp av i Paris

Paris byr på alt for en hver smak. Enkelte severdigheter kommer du ikke utenom, mens andre kan være ukjente for de fleste turister. Her får du ti tips som kanskje gjør oppholdet enda mer spennende!

1. Se Monets vannliljer

Monet er regnet som grunnleggeren av impresjonismen og kanskje Frankrikes mest sentrale malekunstner. Mange av hans malerier finner du på Musée Marmottan, mens på Musée de l’Orangerie kan du se hans kanskje mest berømte verk Les Nymphéas (vannliljene). Sistnevnte er hans signaturverk, som innbyr til en lang og behagelig drømmestund.

2. Cafébesøk som en Pariser

konditori Paris bakeri croissant anbefalt beste

Glem kaloriene og nyt herlige croissants og pain au chocolat på en travel fortauskafé. Nyt kaffen og søtsakene langsomt, mens du bivåner menneskene som haster forbi. Paris er en smeltedigel med innbyggere og turister fra hele verden. På dette viset får du kanskje mange morsomme inntrykk servert på relativt kort tid, mens du selv slapper av og nyter livet.

3. Gå på antikvitetsjakt på loppemarked

loppemarked bruktvarer marked Paris Frankrike priser billig shopping

Paris sine mange loppemarkeder kan være en gullgruve for de som ønsker seg en suvenir av den mer eksklusive sorten. Loppemarkeder som Clignancourt og Les Puces des Vanves er tilgjengelig gjennom hele uka, og der dukker det ofte opp et og annet røverkjøp. Selv om du ikke finner noe du har lyst å ta med deg hjem igjen, er markedet i seg selv en kjempefin opplevelse.

4. Ta en picnic ved elvebredden

Kjøp en flaske vin og noe godt å spise, og sett deg ved Seinen og innta lunsjen der. For den rette franske stemningen anbefales nystekt baguette, franske oster og litt fersk frukt. Det er spesielt populært å sitte på Ile de la Cité, akkurat slik pariserne gjør det. Du finner flere selskap som leverer picnic-kurver og smurte baguetter om du ikke vil ordne dette selv.

5. Rusletur i Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg Paris gatur slott hage tips anbefalt

Du finner den vakre parken mellom Latinerkvarteret og Saint-Germain-des-Prés. Mange parisere elsker parken og besøker den ofte selv, også for å ta en picnic borte fra storbyens larm. Byens eldste pariserhjul finnes her og både barn og voksne leker seg med seilbåtmodeller i et lite tjern. Er du der om høsten kan du smake på honningen som høstes flere steder i parken.

6. Ta båt under broene

Paris battur elv cruise elvecruise Seinen pris beste anbefalt

Få med deg de vakreste broene i Paris, fra undersiden. Du finner flere elvecruise som tar deg opp og ned Seinen, mens du nyter noe godt å drikke og spise. Stoppestedene inkluderer som regel Louvre, Champs Elysées og Eiffeltårnet, så du kan få med disse også. Enkelte cruisebilletter lar deg gå av og på båtene som du vil, og de seiler hele dagen.

7. Shopping i Rue Saint-Honoré

Rue Saint-Honore shopping Paris handlegate

I denne gata finner du flere av de mest eksklusive franske motemerkene, som Hermès og Chanel, samt mange av de nyeste og hippeste, blant andre Comme des Garcons og Damir Doma. Moteløvene vanker her og finner siste skrik lenge før resten av verden får det servert.

8. Drikk champagne på toppen av Eiffeltårnet

Du må jo innom, så hvorfor ikke gjøre litt ekstra ut av det? Eiffeltårnet er utrolig populært og køene kan være lange. Når du først har klart å komme deg til toppen, bruk litt ekstra tid på å få med deg utsikten over Paris, mens du nyter et glass champagne.

9. Fråts i sjokolade

sjokolade konditori butikk sjokoladebutikk Paris Frankrike

I Saint-Germain-des-Prés finner du minst 20 forskjellige chocolatiers som alle lager avhengighetsskapende godbiter. Du kan nyte godteriet der og da, eller ta med deg hjem og gi i gave. Praliner og konfekt herfra er nesten verdt hele turen til Paris i seg selv.

10. Gå på supermarked

supermarked Paris butikk matbutikk Auchan

Selv om du neppe lager middagen selv på weekendtur til Paris, er det en opplevelse å se hva Frankrikes beste supermarkeder kan by på. Gå på Bon Marche og la øynene stimulere matlysten.

Pass på å finne en god restaurant i nærheten før du går inn – du blir garantert sulten etter turen innom kjøpmannen!

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *