De vakreste kirkene i Paris - disse burde du besøke - Paristips
  • Meny
  • Meny

De vakreste kirkene i Paris – disse burde du besøke

Paris har hundrevis av kirker og mange av disse fikk hard medfart under revolusjonen. Noen ble totalskadde og sto ikke til å redde, mens andre ble renoverte og kan den dag i dag skilte med imponerende arkitektur og dekorasjoner, både innvendig og utvendig.

Katedralen Notre-Dame de Paris

Notre Dame Paris kirke

Notre-Dame er et av Paris mest kjente landemerker og er Paris eneste rettmessige katedral. Med sin imponerende gotiske prakt tok den over 200 år å ferdigstille. 400 år senere er den fortsatt like populær og udødeliggjort av forfatteren Victor Hugos kjente bok, «Ringeren av Notre-Dame». Notre-Dame har 10 kirkeklokker, hvorav den største veier over 13 tonn.

Sacre-Coeur

Sacre Coeur Paris kirke

Med sitt lett gjenkjennelige hvite, runde design, tydelig inspirert av Østens arkitektur, troner Sacre-Coeur over byen. Den er lett å få øye på nesten samme hvor du befinner deg i byen og for å besøke den må du ta deg til kunstnerdistriktet Montmartre.

I forhold til mange av de andre kirkene i Paris, er Sacre-Coeur relativt ny. Den sto ferdig først i begynnelsen av 1900-tallet, like før starten av første verdenskrig. Besøk den for å se det forgylte interiøret og for å nyte en av Paris beste utsikter.

Eglise de la Madeleine

Eglise de la Madeleine Paris kirke

Denne kirken er en av de mest spesielle kirkene i byen. Bygningen skulle egentlig være et regjeringsbygg, et bibliotek og en bank, men Napoleon bestemte at den ville gjøre seg bedre som en kirke. Napoleon fikk til slutt viljen sin gjennom og i 1842 fikk kirken sin religiøse velsignelse. Arkitekturen ligner til forveksling på det eldgamle greske tempelet, Parthenon i Akropolis.

Saint Séverin

Saint Severin kirke Paris

Saint Séverin ligger midt i det travle Latinerkvarteret, et av de mest besøkte turistområdene i Paris. Saint Séverin er en av de eldste kirkene på den venstre elvebanken av Seinen og den er fortsatt i daglig bruk. Kirken ble bygd tidlig i det 14.århundre, men måtte totalrenoveres i 1448 etter en forferdelig brann. I dag er kirken kjent for sine neo-gotiske søyler og de fantastiske glassmaleriene, som skaper en utrolig flott stemning inne i bygget, alt etter hvilken tid på døgnet det er.

Saint-Germain-des-Prés

Saint-Germain-des-Pres Paris kirke

Denne kirken kan du besøke sentralt i Paris, rett innenfor det som tidligere var Paris middelalder-sentrum. Datert helt tilbake til år 542 er Saint-Germian-des-Prés den absolutt eldste kirken i Paris. Som så mange andre monumenter har den blitt bygget om og renovert gjennom tidene, både på grunn av skader og tidens naturlige tann.

Slik kirken ser ut akkurat nå er et resultat av den siste ombyggingen som ble gjort i det 11.århundre. Ved religiøse høytider kan man overvære klassiske konserter i kirken og beundre den vakre utsmykkingen, kun opplyst av tusenvis av levende lys.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *