Kirkegården Père Lachaise i Paris - en av verdens vakreste gravplasser
  • Meny
  • Meny
Kirkegarden Pere Lachaise Paris host

Kirkegården Père Lachaise

Kun et par kilometer øst for sentrumskjernen av Paris finner du kirkegården Père Lachaise, som også er en av de store severdighetene i Paris. Kirkegården sies å være den mest besøkte i verden, og den største i Paris. Den dag i dag ligger over 1.000.000 begravd i kirkegården, og desto flere om man teller med alle som har blitt kremert.

Kirkegården ble etablert i 1804 og er fortsatt operativ. Det skal dog sies at kriteriene for å bli begravd i Père Lachaise er heller strikte. Først og fremst er du nødt til å ha bodd eller dødd i Paris. Videre er det svært få ledige gravplasser igjen, og følgelig må du da sette deg på venteliste. Kjente fjes som Jim Morrison, Chopin, Oscar Wilde, Édith Piaf og de originale Romeo og Juliet (Héloïse and Abélard) ligger i dag gravlagd på Père Lachaise.

Verdens vakreste kirkegård?

Kirkegarden Pere Lachaise Paris host farger monument grav

Man tenker gjerne ikke at en kirkegård kan være utpreget romantisk, men Père Lachaise er beviset på at kirkegårder virkelig kan være elegante og såpass vakre at de er verdt et besøk i seg selv. Kirkegården er bygget opp av smale, brolagte stier med tusenvis av trær som slynger seg langs stiene og skaper det typiske preget av Paris.

Den romantiske følelsen forsterkes ytterligere av åsene, gateskiltene og de forseggjorte gravene med utsmykninger av stein og smijernsdører. Noen av gravstøttene er laget såpass store at familien kan gå inn i dem for å sørge.

Et par tips når det gjelder et besøk på Père Lachaise:

– Gå opp til toppen av kirkegården. Ikke bare vil du passere utrolig mange flotte steder og sikre deg god mosjon, men utsikten fra toppen er helt formidabel.

– Få med deg et av minnesmerkene fra andre verdenskrig, eller gravplassene til en av de kjente personene nevnt tidligere i artikkelen.

Kirkegarden Pere Lachaise Paris sommer skulpturer monument grav

– Ta med kamera! Lyset som skinner gjennom trærne og leker med gravene gjør seg svært godt som jpg-format.

– Kirkegården egner seg godt for et besøk hele året, men vinteren kan av naturlige årsaker gi litt problemer med glatte brosteiner og dårlige gåforhold. Et av de bedre tidspunktene vil heller være sensommeren/tidlig høst da du får med deg trærnes høstfarger, fargerike blader som pryder bakken, og sola som skaper de mest fantastiske lysspill.

Se de andre forslagene til romantiske gjøremål i Paris, deriblant en tur til Jardin du Luxembourg.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *