Motorshowet i Paris
  • Meny
  • Meny

Motorshowet i Paris

Dette er stedet for deg som er interessert i de nyeste modellene av kjente bilmerker. Motorshowet i Paris er kjent som det største i verden og tiltrekker flere besøkende enn noe annet autoshow. Ikke rart alle bilprodusentene presser på produksjonen av nye modeller for å rekke utstillingen i tide.

Utstillingen er i begynnelsen av oktober og holdes i utstillingshallen Porte de Versailles annet hvert år.

Hva kan du se på Paris motorshow?

Motorshowet i Paris er det eldste motorshowet i verden og grunnlagt av Albert de Dion. Den første utstillingen ble åpnet i 1898, men har opplevd avbrudd i utstillingene på grunn av krig og manglende tilgang på lokale for utstillingen.

Mens utstillingen pågår er sentrum av Paris fyllt av kjente bilmerker. De nyeste modellene suser rundt i frankrikes hovedstad, men i lokalene ved Porte de Versailles er finner du de siste nyhetene innen bilteknologi og bilmodeller. Nye konsepter blir vist fram fra produsenter som Mercedes Benz og Volkswagen samt mer luksuriøse bilprodusenter som Ferrari. Men, som alltid vil det være noen store navn som ikke er å finne på utstillingslisten, de som ikke har en ny modell å vise fram.

Gjennom det siste tiåret har ulike motortyper vært i sentrum av utstillingsscenen, fra det siste innen dieselmotorer til hybridmotorer til de siste utviklingene innen elektriske motorer. Dette viser det store skiftet i bilindustrien i de siste årene.

motorshow-paris-tips

Her kan du nyte de aller siste modellene sammen med andre bil- og motorinteresserte og få en prøvesmak på hvordan bilmarkedet vil se ut om kort tid.

For å komme seg til showet er det både buss og metro fra Paris sentrum til Porte de Versailles. Med metro er det nummer 12 og 8 som tar deg til Porte de Versailles eller Station Balard. Dersom du velger buss må du se etter buss nummer 39 eller 80. Det er også overnattingsmuligheter i Versailles og i nærheten til utstillingsområdet for de som ikke ønsker å bo i selve Paris og som regel er det et hoteller som har overnattingsavtaler med arrangementet.

Åpningstider og billetter

Utstillingen er åpen daglig fra klokka 10 om formiddagen til klokka 20 om kvelden, i tillegg er det et par dager med utvidet åpningstid til klokka 22 om kvelden. Det er både voksenbilletter og familiebilletter å kjøpe der en enkeltbillett koster 16 euro, en voksen og ett barn koster 25 euro og en voksen og to barn koster 34 euro. Barn har ikke adgang uten følge av en voksen. Billetten gir kun en enkelt adgang og man kan ikke gå ut for så å komme inn igjen på et senere tidspunkt samme dag.

På utstillingen er du velkommen til å ta med både fotoapparat og videokamera for å forevige øyeblikkene dine og dele din opplevelse med andre. Noen utstillere vil også la deg sitte i utstillingsmodellen, men dette er ikke en garanti fra arrangøren. Det er nok best å spørre på forhånd før du eventuelt tar på eller setter deg inn i en av utstillingsbilene.

I 2014 var det over en million besøkende til bilutstillingen! Det kan derfor være lurt å bestille både reise og overnatting i god tid.

Les også: Disse severdighetene bør du sjekke ut i Paris

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *