Hvilke severdigheter i Paris bør du oppleve? - Info om attraksjoner
  • Meny
  • Meny
museum hvilke attraksjoner bor du se Paris Louvre museum

Hvilke severdigheter i Paris bør du oppleve?

Paris er kjent som romantikkens hovedstad, og reiser man litt rundt i byen, er det svært lett å forstå hvorfor. Det er pent, både arkitekturmessig og designmessig, og nesten over alt finner man små hyggelige parker man kan nyte et godt glass rødvin direkte fra piknikkurven.

Eiffeltarnet hvilke severdigheter bor du se Paris

Men enten man er i Paris på en romantisk ferie, eller av andre årsaker, er det likevel en drøss av severdigheter i byen, og felles for dem alle er at man bør så langt det er mulig prøve å få dem med seg.

Selvfølgelig finner man praktfulle Eiffeltårnet på denne listen, selve symbolet på Paris, og det sies man ikke har vært i Paris, hvis man ikke har sett denne fabelaktige konstruksjonen. Det samme med Triumfbuen (Arc de Triomphe), som ligger på den andre siden av Seinen, knapt et par kilometers vandring unna.

Med vakker utsikt fra Seinen

severdigheter du ma se Paris attraksjoner elven Seinen bat cruise

En båttur på Seinen hører også med, gjerne på kveldstid, i området forbi Eiffeltårnet. På dagtid kan man ta en turistbåt langs elven, for så å spasere tilbake igjen langs elvebredden der dette er mulig.

Av andre flotte severdigheter utendørs finner man stedet hvor Bastillen i sin tid lå, militærmuseet Musée de l’Armée som er en del av Les Invalides, opprinnelig bygget av Solkongen, Ludvig XIV, og selvfølgelig Notre Dame, den berømte 800 år gamle katedralen, bygget på den samme øya som Paris ble grunnlagt på, Ile de la Cité. En severdighet i seg selv.

Ellers er kabaretscenen Moulin Rouge verdt et besøk, og likeledes bør man sette av tid til en spasertur på Paris’ mest kjente gate, Avenue des Champs-Élysées.

Utsikt over Paris

Skulle man være så uheldig å befinne seg i Paris på en regnværsdag, finnes det mengder av severdigheter innendørs også, blant annet Louvre, verdens største museum, eller for eksempel Musée d’Orsay, et allsidig museum bygget i en nedlagt jernbanehall.

Musee D Orsay Paris hvilke severdigheter bor du se

Tar man turen en anelse utenfor bykjernen finner man den moderne utgaven av Triumfbuen som sto ferdig på slutten av 1980-tallet, et imponerende bygg i kubistisk stil, med målene 110 gange 110 gange 110 meter. Bygningen benyttes til daglig som regjeringskontor, men man kan komme inn og ta den utvendige(!) elevatoren opp, og nyte en fantastisk utsikt fra toppen.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *