Place des Vosges i Paris - hit burde du og kjæresten definitivt dra!
  • Meny
  • Meny
Place des Vosges Paris plass sentral samlingsplass

Place des Vosges – en historisk plass

Mellom det 3. og 4. arrondissement, nærmere bestemt i området Le Marais, ligger Place des Vosges. Plassen går for å være den eldste i Paris, og kjennetegnes ved sin kvadratiske form, omringet av majestetiske mursteinsbygninger med blå takstein.

Den 140 m x 140 m store plassen het opprinnelig “Place Royale”, et navn den fikk på starten av 1600-tallet da Kong Henrik IV av Frankrike satt opp en kongelig bygning langs den ene enden av plassen. Dette skulle også vise seg å være starten av byggeprosessen, som senere resulterte i 35 bygninger som omringet plassen. Navnet ble senere endret til “Place des Vosges” av Napoleon i 1800 for å hedre det franske departementet Vosges, grunnet deres innovative driftsstil når det gjaldt innbyggernes skattebetaling.

Place des Vosges fontene midten av plassen struktur bygninger hage

Symmetrisk design og vakre paviljonger

Rent arkitektonisk så er plassen designet med fire brede stier som leder inn mot plassens midtpunkt. Hver sti grenser til en kvadratisk gresslette som igjen deles av en mindre, diagonal sti, samt en fontene plassert i midten. Midten av plassen preges av symmetrisk beplanting, og en statue av kong Ludvig XIII av Frankrike.

Både den ridende statuen av kong Ludvig XIII og plassens fontener ble designet av den franske skulptøren Jean-Pierre Cortot. Nordsiden og sørsiden av plassen preges av to fasjonable paviljonger med triple passasjer med buet tak. Disse er navngitt henholdsvis Pavillon de la Reine og Pavillon du Roi.

Place des Vosges fontene terapi studenter moteplass

Den dag i dag er først og fremst plassen et yndet møtested for mennesker som ønsker rekreasjon i vakre omgivelser. Du vil se studenter som sitter og lager skisser av plassens statuer, innfødte og turister som går tur, hobbyfotografer, og lekende som bruker plassen til å la kreativiteten få fritt utløp gjennom kunst, moro og aktiviteter.

Ta gjerne turen innom en av de omkringliggende kaféene og brasseriene for fransk løksuppe, boeuf bourguignon og en autentisk porsjon med crème brûlée til dessert!

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *