Seinen i Paris - Nettopp derfor burde du oppleve den vakre elven
  • Meny
  • Meny
Seinen Paris hovedelv elv Frankrike bro

Seinen

Det sies at Seinen har sitt utspring i tårene fra en nymfe som for lenge siden ble forfulgt av en satyr. For å viderefortelle denne legenden, er det i dag anlagt et kunstig grotteanlegg som prydes av en statue av en nymfe.

Riktignok er det ingen spor som forteller noe om dette innenfor bygrensene i Paris, men den generelle parisianer kjenner legenden godt, og tar man en tur med en av de mange turistbåtene på Seinen, er man nesten garantert å bli fortalt historien i en eller annen variant.

Seinen er med sine 776 kilometer lange løp Frankrikes lengste elv, og også den viktigste, da den har muliggjort handel og transport med båt over store avstander innad i landet, derav også Paris, hvor elven renner tvers igjennom.

Kveldstur på Seinen

Besøker man Paris anbefales det på det varmeste å ta en båttur på Seinen, enten i en leid båt man kan seile rundt i på egenhånd, eller med en av de litt større turistbåtene som seiler der. Mange av dem tilbyr både korte og lange turer, noen med innlagt stopp ved severdigheter, andre igjen som rene rutebåter som går fra et sted til et annet.

Uansett hvilken man velger, ligger alt tilrette for en fantastisk tur som viser byen Paris fra en litt annen side enn hva man ellers er vant til, og alle er velegnet for barnefamilier. Spesielt kveldsturene er anbefalt, da å seile gjennom et generelt mørklagt Paris med opplyste severdigheter er et fantastisk skue.

Seinen Paris hovedelv elv Frankrike bro kvelden kveldscruise

Vær imidlertid oppmerksom på at ikke alle turene har servering eller sanitære forhold ombord, så nistepakke med drikke kan være lurt, samt å være ferdig med toalettbesøk før avgang.

Anbefalt kveldscruise på Seinen

Kveldscruise på Seinen i Paris med 3-retters middag

Har dere tid vil jeg anbefale å bli med på et kveldscruise på Seinen. Båtturen tar omlag tre timer og tar deg med på en fantastisk reise forbi flere av de aller mest ikoniske severdighetene i Paris. Båtene er utstyrt med store vinduer og gir deg fin utsikt til både Notre Dame, Eiffeltårnet, det franske parlamentet og flere av de historiske kaiene langs elven.

Cruiset inkluderer en smakfull 3-retters meny og aperitiff. For et tillegg i prisen kan du få blant annet velkomstchampagne, en flaske med rød- eller hvitvin, et nydelig utvalg oster og søtsaker til kaffen.

Ved avbestilling inntil 24 timer før avgang blir hele beløpet refundert. Alt i alt en veldig fin måte å oppleve Paris på. Det er kanskje en klisjé, men det er virkelig noe eget å oppleve Paris elvelangs på kveldstid med alle de vakre lysene som nærmest glitrer. Passer både for kjærester, venner og familie. Cruise kan bestilles her

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *