Skiferie i Chamonix | Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny
Chamonix Frankrike skiferie skitur reise tips

Skiferie i Chamonix

En måte å komme seg bort fra pulserende storbyliv og stress er å trekke mot roligere stunder i de franske alpene. Chamonix stråler som en diamant på sør-øst siden av Frankrike, like ved grensen til Sveits og Italia. Chamonix er en del av Chamonix-dalen som ligger ved foten av Mont Blanc, Europas høyeste fjell med en høyde på 4810 meter. Stedet er ekstremt populært for skikjørere i alle aldre, men kan også tilby et av de beste frikjøringsområdene i hele verden.

Løypenett

Chamonix i seg selv består av 62 heiser som gir deg skimuligheter i området fra 1035 til 3842 meter over havet. Dersom du er glad i off-piste kjøring vil du elske ditt opphold i Chamonix. Det sies at for hver kilometer med preparerte løyper finner du tre kilometer med off-piste løyper. Sesongen i Chamonix starter offisielt i midten av desember og varer til starten av mai. Løypenettet består av 170 km med løyper, hvorav den lengste løypen ligger på 9,4 km. Stedet har dessuten en utmerket funpark med boxer og rails.

Mat og uteliv

Det er ikke bare skikjøringen som trekker folk til Chamonix, men her må vi selvfølgelig trekke frem stedets fantastiske skjønnhet og ikke minst de gode mulighetene for after-ski. Her finner du et bredt utvalg restauranter, barer, puber og kaféer i denne franske kommunen som totalt har ca 10.000 innbyggere. Når du ikke er i bakkene kan du bruke tid på kasionet. Blant stedets mattilbud spenner det seg fra tradisjonell og lokal fransk mat til mer internasjonale varianter. Ikke sjelden kan flere av pubene tilby riktig trivelig livemusikk.

Chamonix er ikke bare for ski- og snowboardkjørere, men du kan også gå fotturer, klatre i isen, kjøre snøskuter, gå på truger og utføre hundekjøring. Andre tilbud som er tilgjengelig er et besøk på Alpine Museum eller Mont Blant Observatorier. Ta gjerne den utrolige taubanen som frakter deg fra Montenvers til isbreen med navn Mer de Glace. Langrennsutøvere vil ha mye å hente i Chamonix, da løypenett består av intet mindre enn 42 kilometer med preppede langrennsløyper.

Ta en titt her for å sjekke hvordan prisene ligger

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *