Slottstur til Loire-dalen | Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny
Loire dalen Frankrike Paris dagstur biltur

Slottstur til Loire-dalen

Litt over to timers kjøring sør-vest for Paris finner du den vakre Loire-dalen. Den utrolige dalen er hjemsted for omkring 300 fabelaktige slott fra store til enorme i størrelse. Loire-dalen har kallenavn på seg for å være Frankrikes hage.

Du kan rett og slett ikke gå glipp av slottenes enestående interiør, arkitektur og de tilhørende hagene som vil gjøre deg positivt overrasket i lange tider fremover. I disse utrolige hagene er plantene og hekkene finklippet ned til minste detalj og du vil forbløffes av hvor symmetrisk hekker og stier er satt sammen.

Slott med hver sin stil

I Loire-dalen finner du blant annet de verdenskjente slottene med navn Blois, Chambord, Chenonceau og Cheverny. Hvert slott har trekk som skiller seg positivt ut fra de andre. Eksempelvis er slottet med naavn Chambord det største med imponerende 400 værelser, mens Chenonceau går for å være slottet med mest eleganse grunnet sine enorme, hvite steinmurer.

Byer i Loire-dalen

Selve uttrykket Loire-dalen refererer til et dalområdet på 280 km som strekker seg langs Frankrikes lengste elv Loire. Dalen har sin start i Sully-sur-Loire og ender ved Chalonnes-sur-Loire. Loire-dalen er ikke bare slott, men dessuten flere sjamrmerende franske byer som Amboise, Saumur, Chinon og Tours. Et bevis på dalens praktfulle utsmykninger og skatter er den plassering på UNESCOs verdensarvliste.

En tur til Loire-dalen vil først og fremst gi deg masse visuelle inntrykk fra slottene, husene og den fabelaktige bebyggelsen. Selve “rosinen i pølsa” er dog de gastronomiske nytelser fra dalens spisesteder eller vinhager.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *