Universitetet Sorbonne i Paris - en av verdens mest kjente skoler
  • Meny
  • Meny
Sorbonne Pantheon universitet Paris Latinerkvarteret

Universitetet Sorbonne

Sorbonne University i Paris er et av verdens mest kjente, og presisjefylte universiteter, spesielt hvis man er interessert i språk, litteratur, kunst og historie. Og da det ble grunnlagt så tidlig som i år 1257, hører det også til blant de eldste læreinstitusjonene i verden.

Universitetet er også ett av få fra middelalderen som ikke er etablert av hverken kongelige eller paven, men av et skolelaug stiftet av flere lærde fra miljøene omkring katedralen Notre Dame, og universitetets hovedoppgave var å undervise i teologi, deriblant også språket latin.

Det nærliggende Latinerkvarteret

Latinerkvarteret Paris restaurant Sorbonne universitet

Dette medførte at det ble boende mange studenter i området, som etterhvert opparbeidet seg navnet Latinerkvarteret. Latinerkvarteret brukes fortsatt i stor grad av studenter og personell med tilknytning til skolen, og byr på et variert og rikholdig kulturtilbud, da så godt som alle verdensdeler er representert her.

Mange av verdens fremste forskere har studert ved Sorbonne, og en rekke tidligere studenter er tildelt svært prestisjefylte priser for sitt arbeid, blant annet flere Nobelprisvinnere har vært innrullert ved universitetet gjennom årene.

Tidligere var universitetet en åpen institusjon hvor alle kunne vandre fritt rundt og kikke, men med det endrede verdensbildet de siste tiårene, er det dessverre ikke slik lenger. Nå kan man kun beundre Sorbonne utenfra, med mindre man kjenner noen som kan ordne en invitasjon, eller man kan legge inn en søknad om å få en guidet omvisning i bygningene.

Hvilket er fullt mulig, under forutsetning av at man kan stille en gruppe, og forstår fransk eller selv skaffer en som kan tolke.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *