Turistfeller i Paris - Dette burde du IKKE gjøre | Paristips
  • Meny
  • Meny

Livet som turist i Paris – disse turistfellene burde du unngå

Det er en liten forskjell på å besøke Paris for første gang, eller om du er en av de som kommer tilbake etter flere tidligere besøk. For en førstegangsreisende kan man ikke nekte for at de typiske turiststedene er verdt et besøk, men det finnes også ting man uansett bør unngå.

Prisfeller

Det du ofte finner i Paris er at de som skriker høyest etter oppmerksomheten (og pengene dine) som oftest ikke er de som har det beste å tilby. Dette gjelder alt fra restauranter og rundturer med guide, til cabarét og annen underholdning. Det du heller bør gjøre er å undersøke på forhånd hva som finnes i nærheten av hotellet ditt, og hvilke underholdningsmuligheter som anbefales av flere.

Tripadvisor er suveren til dette formålet. Her får du ærlige vurderinger av mennesker som har vært i dine sko tidligere. Å gå for det første og beste vil sjelden gi deg den beste opplevelsen og heller ikke valuta for pengene. Det som definitivt er verdt pengene, er å betale litt ekstra for å skippe køen til Eiffeltårnet. Det kan du finne billetter til her.

ko Eiffeltarnet Paris slippe skippe koen mennesker mest folk

Hoteller i sentrum

I de fleste europeiske storbyer anbefales det å finne seg i hotell i sentrum når du er på besøk. Dette gjelder ikke for Paris. Hotellene rundt den velkjente Champs-Élysées er ikke bare svindyre, men de fleste har også sett mye bedre dager. For hoteller med minst like bra standard, men for en mye mer økonomisk pris, bør du søke deg til andre nabolag.

Marais Paris nabolag turistfeller Montmartre

I Marais har du alt du trenger, Saint-Germain-des-Prés er den mest trendy delen av byen, Montmartre tilbyr bohemsk sjarm, og litt i utkanten finner du stille og rolige Montparnasse. Paris er fullt av koselige nabolag, så hold deg unna sentrum.

Andre faux-pas

Glem ikke bort sunn fornuft når du er på ferie, samme hvor du er! Paris har som de fleste andre storbyer et stort problem med lommetyver. Pass godt på verdisakene dine og vær oppmerksom på det som skjer rundt deg. Det er nok av de som forsøker å lure godtroende turister. Godtroende er du også om du tror at de store varehusene, som for eksempel Les Galeries Lafayette, er det beste Paris har å tilby på shoppingfronten.

Galeries Lafayette Paris shopping turistfeller

I bydelene Marais og Saint-Germain-des-Prés er det mye større sjanse for at du kommer over en unik skatt. Sist men ikke minst, pariserne. Mange unngår å snakke med dem fordi de sies å hate turister. Slå av en prat likevel – om du skulle bli avblåst har du i alle fall en historie å fortelle når du kommer hjem!

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *