Været i Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny

Været i Paris

For å tilpasse antrekkene til sesongens vær og lettere planlegge skotøy under deres besøk til Paris er det fornuftig med en kjapp analyse av hva dere kan vente dere av vær i Paris.

Om vinteren har Paris en gjennomsnittstemperatur på 5 grader. Om sommeren er varmen på sitt toppunkt med gjennomsnittstemperatur på 20 grader. Høstsesongen har en gjennomsnittstemperatur på 10 grader, mens vårsesongen har et gjennomsnitt på 14 grader.

Grunnet urbaniseringen i sentrum av Paris kan temperaturen i sentrum og utkantstrøkene variere med et par grader. Den høyeste temperaturen som er registrert i Paris er 40,4 grader, målt i 1948. Kaldeste registrerte vinteren er vinteren 1953-1954 da temperaturen lå på 15 minusgrader. Oppdaterte rapporter om været i Paris kan du for øvrig finne på Yr.no.

Regnvær

I likhet med London kan Paris ha korte regnskurer som er over like fort som de startet. Regnet fordeler seg jevnt utover sommeren, høsten og vinteren, mens våren jevnt over er den tørreste sesongen. Snø forekommer sjelden i Paris, og den vesle mengden som kommer smelter som regel alltid innen et døgn.

En høsttur til Paris blir fort et uforglemmelig minne.

Uansett når du velger å dra til Paris har alle årstider sine fordeler og ulemper. Eksempelvis er høsten kjent for å få frem utrolig vakre farger på trærne som står langs gatene. Desembermåned gir deg den helt unike julefølelsen blant de mange små butikkene, og vårmånedene viser deg Paris på sitt aller mest blomsterrike. Sommerkvelder på en av gatekaféene er også et kapittel for seg. For å summere det hele er det et faktum at det ikke finnes et dårlig tidspunkt for når du kan besøke Paris.

Uansett hvordan været skulle vise seg å være er det alltid en fordel å bo i nærheten av attraksjonene. Se hvilke overnattingssteder som ligger mest sentralt.

Vær og temperatur i Paris – måned for måned

Tall hentet fra Holiday-weather viser at statistisk sett ser slik ut når man sammenligner måned for måned:

Merk: Dette angir et gjennomsnitt av temperaturer, klima og værforhold og følgelig kan du godt oppleve dager som både strekker seg langt over og langt under gjennomsnittet.

Været i januar:

Gjennomsnittstemperatur: 5
Normalt 1 time med sol i gjennomsnitt per dag. 14 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 3-7 varmegrader.

Været i februar:

Gjennomsnittstemperatur: 6
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 13 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 3-8 varmegrader.

Været i mars:

Gjennomsnittstemperatur: 9
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 14 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 5-12 varmegrader.

Været i april:

Gjennomsnittstemperatur: 11
Normalt 5 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 14 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 7-16 varmegrader.

Været i mai:

Gjennomsnittstemperatur: 15
Normalt 6 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 12 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 11-20 varmegrader.

Været i juni:

Gjennomsnittstemperatur: 16
Normalt 6 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 11 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 14-23 varmegrader.

Været i juli:

Gjennomsnittstemperatur: 20
Normalt 8 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 11 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 16-25 varmegrader.

Været i august:

Gjennomsnittstemperatur: 20
Normalt 8 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 10 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 16-25 varmegrader.

Været i september:

Gjennomsnittstemperatur: 16
Normalt 8 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 11 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 13-21 varmegrader.

Været i oktober:

Gjennomsnittstemperatur: 12
Normalt 5 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 13 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 10-16 varmegrader.

Været i november:

Gjennomsnittstemperatur: 7
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 15 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 6-11 varmegrader.

Været i desember:

Gjennomsnittstemperatur: 5
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 15 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 3-8 varmegrader.

Les også: 10 tips om Paris du bør vite

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *