Loppemarked og butikker i Paris - her bør du shoppe
  • Meny
  • Meny

Loppemarked og butikker i Paris

Som en av verdens hovedsteder for fashion er Paris utmerket for shopoholikere i alle aldre. Her finnes noe for enhver smak, enten du brenner for franske designervesker, kåper eller velsmakende delikatesser.

Har du sansen for autentisk, fransk shopping og de virkelig skjulte skattene av noen klesbutikker så burde du holde deg unna hovedgaten Champs-Élysées. Denne gaten har i hovedsak blitt omgjort til en gate full av kjederestauranter og kommersielle butikker.

Om du derimot beveger deg nordover langs en av sidegatene til Champs-Élysées så kommer du til sentrum av det 8. Arrondissement og et meget egnet område for shopping innen haute couture og ekslusive klesmerker. Det er riktignok et motevarehus langs Champs-Elysées som er verdt et besøk, nemlig LE66.

I Paris finner du også skobutikken til selveste Christian Louboutin. Er du riktig heldig så kan du faktisk hilse på den velkjente designeren, da hans kontor befinner seg bak butikken.

Den billige shoppingrunden i Paris kan du med fordel gjøre på et av de store loppemarkedene.

Er du oppmerksom kan du gjøre gode kupp på smykker.

Disse markedene har tradisjon for å kunne tilby røverkjøp innen klær, vesker, sko og tilbehør. Dersom du reiser til Paris på et stramt budsjett, men samtidig vil ha med deg litt shopping bør du ta en titt på loppemarkedet Saint Ouen som ligger i det 18. Arrondissement eller Porte de Montreuil i det 20. Arrondissement.

Delikatessebutikker

Er du derimot ute etter delikatesser så kan en tur til La Grande Epicerie anbefales. Dette er en av delikatesseforretningene i Paris med det aller bredeste utvalget.

I denne gourmetbutikken finner du alt fra utsøkt beurre blanc med kaviar til sjokolade og søtsaker fra Michel Cluizel.

Éclair (vannbakkels) og sitronterte med marengs er et “must” å smake i Paris:

Normalt har butikkene i Paris åpent mandag til lørdag i tidsrommet 10.00 – 19.00. Større matbutikker har gjerne åpent til 21.00 – 22.00.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *