Organisk shopping i Paris
  • Meny
  • Meny

Organisk shopping i Paris

Å være oppmerksom og nøye med hva vi putter i oss, men også hva vi kjøper av både tekstiler og sminke, blir bare viktigere og viktigere. Når du kjøper «grønne» produkter, støtter du opp om en industri som tar vare på miljøet og menneskene som produserer dem, samtidig som du får i deg færre skadelige tilsetningsstoffer.

Organisk mat, butikker og markeder

I Paris finnes det massevis av butikker, markeder og restauranter for organisk mat. Terroirs d’Avenir, Le Carillon d’Olivier og L’épicerie du Verre Volé er de tre mest kjente organiske butikkene i byen. Det finnes også en rekke kjeder, som Naturalia og Bio C’ Bon, som selger organiske produkter, men du kan også finne «grønne» produkter i hylla på de vanlige supermarkedene.

Se etter lokalproduserte ingredienser og produkter uten kunstige tilsetningsstoffer, merket med «produit bio» eller «AB» (agriculture biologique). Markedene Marché Batignolles, Marché Raspail og Marché Brancusi selger kun organiske produkter. Besøk websiden Paris So Biotiful for en full oversikt over alle steder du kan kjøpe organiske produkter i Paris.

Paris organisk gronnsaker frukt marked matmarked

Organiske tekstiler og klær

Når det kommer til organiske klær og tekstiler er det viktigste at de som har produsert materialene har jobbet under rettferdige vilkår og at råvarene er organiske. Dermed vil mange av klærne produseres utenfor Frankrike, men med garantien om at opphavet er organisk.

Organisk bomull har gjerne sitt opphav i India eller Tyrkia, mens lin produseres lokalt i Frankrike. Paris er jo sett på av de fleste som verdens mote-hovedstad, så det er bare naturlig at de også ligger foran når det kommer til «grønn» mote. Besøk butikkene til de store merkene Nature & Découvertes og Artisans du Monde, samt mindre designere som Ekyog og La Boutique Extraordinaire.

Hos Biotissus finner du organiske tekstiler solgt i metervis. Kjøper du klær, smykker og tekstiler fra disse produsentene er du med på å gjøre moteverdenen til et bedre sted for alle. Med stadig mer fokus på rettferdig handel og organiske produkter, blir disse butikkene mer og mer populære blant både lokale og tilreisende moteinteresserte.

Organiske skjønnhetsprodukter

På skjønnhetsfronten er også Paris en leder på markedet, også når det kommer til organisk produsert kosmetikk. Det legges stor vekt på at produktene ikke er testet på dyr, og at all produksjon foregår innenfor etiske retningslinjer.

Dersom du er opptatt av at det du putter i munnen er organisk er det også naturlig at du ønsker kosmetikk produsert under de samme vilkårene. De kjente merkene L’Occitane og Body Shop har selvfølgelig flere butikker i den franske hovedstaden, men du kan også besøke mindre forretninger, som for eksempel Guayapi Tropical og Herba Barona.

organisk sape kosmetikk Paris butikk helse skjonnhet

Disse to fokuserer begge på kosmetikk basert på tradisjonelle, naturlige råvarer fra hele verden.

Studio 78 Paris og Mademoiselle Bio er også to organiske parfymerier, som selger alle slags produkter til ansikt, kropp og hår, basert på helt naturlige ingredienser.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *