Ile de la Cite i Paris - Øyene du virkelig ikke kan gå glipp av
  • Meny
  • Meny
Ile de la cite Paris elv oy oygruppe

Ile de la Cite

Ile de la Cite er en av to naturlige øyer beliggende i elven Seinen, i sentrum av Paris. Det var her de første bosetterne slo seg ned for over to tusen år siden, og det er her man regner grunnleggelsen av Paris som by fant sted.

Ile de la cite Paris elv oy oygruppe Notre Dame

Besøker man Ile de la Cite i dag, finner man en lang rekke svært kjente severdigheter. Det er her man finner Notre Dame, det vakre Saint Chapelle kapellet, det gamle fengselet Conciergiere, som nå også delvis fungerer som museum, og en rekke andre historiske bygninger og palasser.

På sydspissen av øya finner man Mémorial des Martyrs et de la Déportation, et minnesmerke som hedrer de 200.000 franskmennene som under andre verdenskrig ble deportert til de tyske konsentrasjonsleirene og døde der.

Picnic på Ile de la Cite

Å komme til Ile de la Cite er forholdsvis enkelt da øya er forbundet med fastlandet med ikke mindre enn ti broer, og man kan både spasere, ta buss eller metro over Seinen inn til øya. Vær imidlertid oppmerksom på at det tidvis kan være mye folk på øya, da flere offentlige bygninger står her, og det er et svært populært sted for turister. Overalt er politiet tungt tilstedeværende på grunn av at noen av de viktigste parisiske domstolene ligger her, og det er en stor politistasjon strategisk plassert på øya.

Uansett er det varmt anbefalt å ta turen, gjerne med nistekurv og en god flaske vin, da det er flere parker tilrettelagt for gjester med piknik for øyet, og hele Ile de la Cite er lett tilgjengelig til fots. Spesielt det lille bykvarteret nord på øye er verdt å få med seg, med sine arkitektoniske perler.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *