Kjente filmer innspilt i Paris - se de i virkeligheten | Paristips
  • Meny
  • Meny

Kjente filmer innspilt i Paris – se de i virkeligheten

Kok sammen en mix av særegen arkitektur, lidenskap, forhistoriske tragedier og en eviglang rolle som romantisk sentrum, og du har Paris. The City of Lights, gjennom tidene brukt til alt fra klissete kjærlighetsscener til hardbarkede actionscener om undergrunnsmafia, prostitusjon og menneskehandel.

Innspillingssteder

Liam Neeson Paris Taken innspilling innspillingssted lokasjon

En av de siste filmene i rekken er actionfilmen “Taken” der flere av scenene er filmet med attraksjoner som Eiffeltårnet og Triumfbuen i bakgrunnen. Huset der den albanske mafiaen doper ned jentene og holder de som fange ligger lokalisert med adresse “5 Rue de Paradis”. Vil du besøke stedet der de amerikanske jentene kidnappes i utgangspunktet, så skal du dra til “9 Avenue d’Eylau”.

Kjent for mange er nok også filmen “Før Solnedgang” fra 2004 med Julie Delphy og Ethan Hawke der de kjører båt langs Seinen ved Ile de la Cité og vandrer gatelangs i Rue Galande i Latinerkvarteret. “French Kiss” med Meg Ryan og Kevin Kline er en annen romantisk dramaklassiker der Meg Ryan spiller den godtroende og fortapte kvinnen Kate som noe ubevisst blir innblandet i forloverens mørke sider. Scenen der Luc forteller om hemmeligheten sin ble filmet mens de går gjennom Place des Abbesses, mens Kates telefonscene ble filmet i Champs-Élysées.

Hoteller og smykkeforretninger

Dramathrilleren “Frantic” fra 1988 med Harrison Ford i hovedrollen tar utgangspunkt i en lege som tragisk oppdager at kona er forsvunnet fra hotellrommet. Dette er starten på en spennende serie med mord, kriminelle og mysterier. Noen vil kanskje kjenne igjen fasaden til Le Grand Intercontinental Hotel med adresse Rue Scribe 2, eller deler av sluttscenene som ble spilt inn ved Pont de Grenelle, en bro som krysser Seinen og binder sammen det 15. og 16. Arrondissement.

Scener fra Woody Allens “Midnight in Paris” fra 2011 utspiller seg blant annet på Hotel Le Bristol der Gil og Inez bor med hennes foreldre. Dra til restauranten La Grand Véfour for å spise der paret hadde middag med hennes foreldre, eller til butikken Chophard på Place Vendome for å shoppe i forretningen der Inez og moren står utenfor og diskuterer ringer.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *