Opéra de Paris Garnier - denne bygningen er du nødt til å se
  • Meny
  • Meny
Opera de Paris Garnier Frankrike bygning utside

Opéra de Paris Garnier

Opéra de Paris, også kalt «Pariseroperaen», ble bygget i en monumental nybarokkstil i perioden 1857 til 1874 etter tegninger av den franke arkitekten Charles Garnier, og er i dag det eldste av de to nåværende operahusene som finnes i Paris.

Byggingen av dette operahuset gikk ikke upåaktet hen, ikke minst på grunn av Garniers overdådige bruk av ornamenter, noe han fikk sterk kritikk for. I dag anses disse ornamentene som positive, og har gitt inspirasjon til mange tilsvarende bygg i ettertid.

Det er også dette operahuset som er opphavet til den klassiske utgaven av «Operafantomet», men det settes ikke opp noen operaforestillinger der lenger. De er flyttet til den nyere Place de la Bastille, som ble åpnet i 1989. Dog helt tomt for forestillinger er bygget imidlertid ikke, da Pariseroperaens ballettforestillinger fortsatt finner sted der.

Besøke Opéra de Paris Garnier

Opera de Paris Garnier Frankrike trapper innside

Operabygget er et fantastisk skue med en spektakulær belysning om kvelden og natten, og så absolutt verdt et besøk hvis man først er i Paris. Videre bør man få med seg de utrolige detaljene innendørs, med overdådige haller og trapper, og ikke minst den berømte lysekronen i auditoriet, bestående av ikke mindre enn syv tonn med bronse og krystaller.

Ønsker man å avlegge Opéra de Paris et besøk gjøres dette enklest med metro, bybuss eller drosje. Operaen er åpen stort sett hver dag mellom klokken 10 og 17, bortsett fra på spesielle helligdager, eller dager med forestillinger. Man kan også delta på arrangerte turer med guide, gjerne i kombinasjon med en eller flere forestillinger i enten Opéra de Paris eller Place de la Bastille. Les mer om Paris’ offentlige transportsystemer og forslag til øvrige av Paris’ attraksjoner vel verdt en visitt.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *