Feire jul og nyttårsaften i Paris - Tips til hva dere kan gjøre
  • Meny
  • Meny
feire jul i Paris Frankrike nyttarsaften nyttarsfeiring

Feire jul og nyttårsaften i Paris

Det diskuteres ofte hvilken årstid det er best å oppleve Paris, og meningene er mange. Noen foretrekker våren, når blomstene springer ut og solen titter frem, andre liker høsten best, når løvet faller og fargelegger byen. Sommeren er også populær, men faktisk er det mye man kan oppleve her om vinteren også.

Jul i Paris

Spesielt hvis man velger å legge turen til Paris rundt juletider, for da er hele Champs-Elysées belyst av over en million lyspærer langs hele strekningen fra Triumfbuen til Eiffeltårnet, og alle butikkene flommer over av fantasifulle juledekorasjoner og utstillinger.

jul lulemarked Paris Frankrike sno boder markeder nyttarsaften

Bare i de sentrale områdene i sentrum av Paris er det tilrettelagt ikke mindre enn tre skøytebaner, slik at man skal kunne stå på skøyter i denne allerede magiske storbyen. En opplevelse man absolutt bør få med seg, og da aller helst på kveldstid når julelysene overtar nattehimmelen.

Mange franskmenn har som tradisjon å reise til Paris for å feire jul, så vil man sikre seg plass på et godt hotell kan det lønne seg å være tidlig ute. Det samme gjelder hvis man ønsker å overvære en av de mange juleforestillingene som vises på en av Paris’ mange scener. Bestill billetter i god tid.

nyttarsaften Paris raketter fyrverkeri Park Eiffeltarnet tips

Nyttårsaften i Paris bør tilbringes på en av de store sentrale parkene rundt Eiffeltårnet hvor det arrangeres fest med champagne og felles fyrverkeri, eller ved å reise til Fontainbleau slott litt syd for byen. Mange parisere velger dette for å delta på en stor nyttårsfest, med forestillinger, konserter og god mat og drikke.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *