Banker og minibanker i Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny
Bank Paris Frankrike minibank ta ut penger valuta

Banker og minibanker i Paris

Før du reiser til Paris har du helt sikkert noen spørsmål i hodet som angår penger, valuta, valutakurs og hvor du kan ta ut penger i Paris. Nedenfor følger informasjon som forteller akkurat svaret på disse spørsmålene.

Valuta i Paris

Som blant de fleste land i Europa har også Frankrike og Paris euro som valuta, eller ”EUR” som forkortelsen lyder. Eurosedlene kommer i størrelsene 5 euro, 10 euro, 20 euro, 50 euro, 100 euro, 200 euro og 500 euro. Myntene finnes i størrelsene 1 cent , 2 cent, 5 cent, 10 cent, 20 cent og 50 cent, og 1 og 2 euro.

Når du skal veksle til fra norske kroner til euro så lønner det seg å gjøre dette ved å ta ut penger fra minibankene (ATM på engelsk) i Paris. Minibankene i Paris finnes i drøssevis og i sentrumsområdene er de ekstra tilgjengelig. I flere tilfeller vil de være plassert i matbutikkenes inngangsparti.

Dersom du tar ut penger i en bank i Norge vil du ikke bare få dårligere kurs, men også bli ilagt et vekslingsgebyr. Minibankene i Paris er også billigere enn bankene på Norges flyplasser, eksempelvis Nordea på Gardermoen.

Ta ut penger fra en bank i Paris

Bank Paris Frankrike minibank ta ut penger valuta ATM

Alternativt kan du ta ut penger fra en av bankene i Paris, men disse tilbyr deg dårligere kurser enn minibankene. I tillegg blir du i likhet med norske banker, også her ilagt et vekslingsgebyr. Du kan også ta ut penger på hotellet, hos reisebyråer eller fra kontorer som veksler penger, men her får du enda dårligere kurs enn bankene. Dersom du vil ta ut penger fra en bank i Paris må du huske på å alltid ta med deg passet ditt.

Sikker bruk av minibankene

Det å ta ut penger fra minibankene i Paris er en veldig sikker prosedyre, men skjul alltid inntastingen av pin-koden med hendene. Vil du være ekstra sikker kan du ta ut penger fra minibankene som befinner seg inne i bankene. Da er du ekstra godt sikret i forhold til å skjule inntastingen av pin-koden, men du har også videoovervåking i banken.

Bankenes åpningstider i Paris:

Mandag – fredag: 09.00 – 16.30
Lørdag: Ikke alle banker har lørdagsåpent, men ofte er åpningstidene 09.00 – 12.30 og til 17.00 i sjeldne tilfeller.

Åpningstidene kan variere noe fra de disse tidene, men kommer du innenfor disse tidene er du helt garantert å komme til åpen bank, med mindre det er en av helligdagene selvfølgelig. Les forøvrig også om hvilke kredittkort du har å velge i når du ønsker gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring.

Tips: Les gjerne mer om helligdager i Paris. Nyttig å vite dersom du er redd for å komme til stengte butikkdører.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *