Drikkevann i Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny

Drikkevann i Paris

Ofte hører man rådene om at du burde kjøpe vann på flaske dersom du skal reise til den norske charterfavoritten Gran Canaria, men hvordan er kranvannet i Paris? Kan det drikkes eller kun brukes til tannpuss og kroppsvask?

Vannkvalitet i Paris

Selv om springvannet i Paris har en litt annen mineralmengde enn den vi er vant til i Norge, så er vannet helt trygt å drikke. Faktisk får vannet ofte skryt fra turister fra ulike land som mener drikkevannet smaker særdeles godt. Grunnet den gode vannkvaliteten så fungerer selvfølgelig også vannet utmerket til både tannpuss og matlaging. Vil du gjøre som lokalbefolkningen så kan du også drikke fra en av vannfontenene som står plassert i Paris’ parker og i det øvrige bybildet.

Vann på restaurant i Paris

Skal du ut og spise så kan det lønne seg å spørre etter vann fra springen eller ”tap water” som springvann heter på engelsk. Dette fordi flaskevannet på restaurant kan bli en kostbar affære.

Ønsker du derimot vann med bobler så blir saken en helt annen, da spør du forresten etter ” eau non gazeuse». Vann uten kullsyre kalles for « eau gazeuse ». Du kan også spørre etter « carafe d’eau », da vil du få en karafell med vann. Husk også at jo mer du sparer på å drikke springvann, jo mer kan du bruke på den fantastiske franske vinen !

Tips: Les gjerne også mer om hvilke helligdager man har i Paris og Frankrike.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *