Leie av leilighet i Paris - Gode tips til hva du bør huske på
  • Meny
  • Meny

Leie av leilighet

Paris er som hovedsteder flest, en europeisk storby med sin helt egen sjarme, og mange velger av forskjellige årsaker å bosette seg der for kortere og lengre perioder.

Noen lar seg også fascinere i den grad, at de finner seg en leilighet, og velger å bli boende i byen resten av livet. Hvilket kan være både fint og hyggelig, men som storbyer flest, har også Paris et presset billigmarked, og prisnivået blir gjerne deretter.

Selv små leiligheter har høye innskudd eller depositum, og flere måneders forskuddsleie er heller ikke unormalt. Selve husleien kan lett komme opp i 1500 til 2000 euro i den indre by, litt avhengig av standard, og hvorvidt man ønsker å leie møblert eller ikke.

De vakre og trygge områdene av Paris

Leier man gjennom en offentlig godkjent megler, må man påvente et gebyr i tillegg til leiesummen, men til gjengjeld har man da en profesjonell og pålitelig aktør å forholde seg til.

På grunn av det høye prisnivået er det lett å la seg friste til å leie på det private eller “grå” markedet, og da kan det være lurt å få noen man stoler på til å lese gjennom kontrakten for seg, med mindre man er noe over middels stødig i fransk.

Enkelte private aktører stiller uforholdsmessig høye betingelser, både hva vedlikehold og leiepris angår, noe som faktisk er regulert ved lov i Frankrike. Det kreves ofte også høyere leie av utlendinger enn innfødte franskmenn, og dette er svært vanlig.

Blant de beste stedene å bo i Paris finner man de sentrale stedene som Les Hallé nede ved Seinen i sentrum av byen, Montmartre, Montparnasse og de Jødiske Kvarterene.

Disse stedene ligger både sentralt og regnes som svært trygge, men man skal ikke langt utenfor disse, før man befinner seg i bydeler som ikke er fullt så hyggelige, spesielt ikke å bo i. Skal man vurdere en leilighet i Paris kan man lære mye av å slå av en prat med naboene.

Leilighet for korttidsleie

Overfor har vi tatt for oss relevante sider ved langtidsleie. Ønsker du derimot å leie leilighet for en kortere tidsperiode kan vi anbefale Milestay Halles. Sentral beliggenhet like ved Louvre-museet. Innehar alt du måtte trenger for noen komfortable dager i Paris.

Air-condition, gratis WiFi, eget bad og et fullt utstyrt kjøkken med kaffemaskin.

Se hva leiligheten koster

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *