Tips til gode butikker med vintageklær i Paris - Se shoppingguiden
  • Meny
  • Meny

Tips til gode butikker med vintageklær

At Paris er verdens motemekka er det vel ingen tvil om, noe som også gjenspeiler seg i utvalget av bruktmarkeder og vintagebutikker i metropolen. De inneholder mange skjulte skatter, og mange som reiser til Paris velger å sette av en dag eller to kun til å handle.

Har man først bestemt seg for å handle vintage, bør man absolutt kikke nærmere på noen av de stedene pariserne selv oppsøker, deriblant “Episode”, en vintagebutikk med flere filialer i Europa. Riktignok ligger prisleiet noe høyere enn hos mange andre butikker, men kvaliteten er også der etter. Butikken ligger kun få minutters gange fra handelsplassen Forum des Halles.

Forum Des Halles vintage kjopesenter Paris utvalg

Blant de rimeligere alternativene finner man “Free’p’star”, men selv om butikken kanskje ikke bærer det samme eksklusive preget som mange andre, holder tøyet fortsatt en god kvalitet, om enn det kan være litt vanskelig å få full oversikt over butikken i begynnelsen.

Lær, vesker og denim

Et annet populært alternativ er Vintage Desir, og butikken er nesten alltid full av kunder. Butikken er relativt liten, men den begrensede plassen er svært godt utnyttet, og det er alltid spennende å gå på skattejakt i hyllene. En av spesialitetene er lær og vesker, og det finnes hundrevis av dem. Likeledes har butikken som regel også en del skikkelig retro dongeritøy, både bukser og jakker.

Ønsker man derimot å jakte på de mer eksklusive godbitene, er det butikken med det velklingende navnet “Vintage” man skal lete etter. Riktignok er varene i denne også i en noe høyere prisklasse enn hva man forbinder med brukt tøy, men straks man kommer innenfor gir det hele noe mer mening. Her er det nemlig merkevarer som blant annet Chanel det går i, og alt fra jakker til vesker og smykker kan man finne i hyllene. Og selv om prisnivået er generelt høyt, er det betraktelig lavere enn om man skulle kjøpt tilsvarende i en av de ordinære moteforretningene i Paris.

Se etter loppemarkeder

loppemarked Paris brukte boker bokmarked

Tilbringer man derimot en helg i Paris, bør man holde utkikk på de lokale oppslagstavlene, om kanskje det finnes et loppemarked i nærheten. Mange av dem har egne “vintage-boder” hvor man kan finne de utroligste ting for en svært rimelig penge. Vær imidlertid oppmerksom på forfalskninger, noe det franske politiet slår svært hardt ned på. Se også mer info om matmarkeder i Paris.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *