Asterixparken utenfor Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny

Asterixparken utenfor Paris

Den populære fornøyelsesparken Asterixparken befinner seg 30 kilometer nord for Paris. Selve parken tar utgangspunkt i de to kjente figurene Asterix og Obelix og deres verden i Gallia. Asterixparken er bygd med base i flere kjente verdener – romertiden, Grekenland, vikingtiden m.m.

Blant de spennende attraksjonene står berg- og dalbaner, flere tømmerrenner, raftingbaner og andre karuseller og moro. Prøv eksempelvis Tonnerre de Zeus, Europas høyeste berg- og dalbane i treverk. Ta også del i et av de mange showene parken har å by på, blant annet det morsomme delfinshowet.

Parken har også noen gode spisesteder som selger enkel mat, pizza, hamburger, sandwicher og iskrem. Asterixparken passer like godt for voksne som den gjør for barn, men det er først og fremst et glimrende alternativ dersom dere har med barna til Paris.

Hvordan komme seg dit?

Dersom du ikke benytter deg av leiebil fra Paris, så kan du bruke shuttletransporten som går fra Louvre-museet og Eiffeltårnet. Disse bussene går kl 08.45 og vender tilbake 18.30. Billettene koster 150 kr for tur/retur.

Du kan også bruke togene som går fra stasjonen Gare du Nord og til flyplassen Charles de Gaulle. Videre fra flyplassen tar du shuttlebussene som frakter deg direkte til Asterixparken. Togene går under linjen «RER B3 og prisene ligger på henholdsvis 55 kroner for voksne og 40 kr for barn.

Om du bruker bil så tar du motorvei A1 mot Lille og tar av ved skiltingen til Asterixparken.

Adresse:
Parc Astérix, 60128 Plailly

Åpningstider:
Parken holder oppe fra starten av april til starten av november. Juni, juli og august har parken åpent fra 10.00 – 18.00, mens den under vår og høstparten baserer sine åpningstider rundt helgene og halloween. I april og mai holder Asterixparken også åpent onsdag, torsdag og fredag.

Billettpriser:
Personer fra 12 år og oppover: 310 kr
Personer mellom 3 og 11 år: 230 kr
Barn under 3 år: Gratis

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *