Champ de Mars i Paris - en av byens beste og fineste parker
  • Meny
  • Meny
Champ De Mars park Paris ved Eiffeltarnet

Champ de Mars

Med sine nærmere 25 hektar er ikke bare Champ de Mars i Paris en av de mest populære parkene i byen, den er også blant de største. Beliggende mellom Eiffeltårnet og Ecole Militaire, er den et kjærkomment og friskt innslag i bybildet, og et ypperlig sted for rekreasjon, både for fastboende Parisere, og turister som trenger en tiltrengt pust i bakken.

Opprinnelig ble Champ de Mars anlagt som militært øvelsesområde, samtidig som det nærliggende militærakademiet ble bygget. Soldatene trengte et øvelsesområde, og grunnen som den gangen tilhørte et nærliggende slott, ble ekspropiert til formålet. Dette var på midten av 1700-tallet, og parken er utvidet flere ganger siden.

Fra henrettelser til hygge

Champ De Mars Paris park mennesker turister

Champ de Mars har gjennom tidene vært åsted for flere viktige historiske hendelser, blant annet ble en mengde revolusjonære henrettet her under den franske revolusjonen, og det var herfra verdens første varmluftsballong gjorde sin første flytur. Likeledes er flere verdensutstillinger avholdt her, hvilket også er grunnen til at Eiffeltårnet i sin tid ble oppført her, til verdensutstillingen i 1889.

Besøker man parken i dag, finner man flere minnesmerker fra disse historiske hendelsene, og anlegget slik det fremstår i dag, ble designet så sent som i 1920-årene. Bestående av store gressflater, avbrutt av små, trivelige lunger med bord og benker, og flere kiosker, er den et yndet oppholdssted for både turister og fastboende, og spesielt barnefamilier finner stor glede av å være her.

Det er ofte forskjellige arrangementer i parken, både konserter og annen underholdning, og med sitt yrende folkeliv er det alltids noe å se på. Les også om to øvrige, kjente grøntområder i Paris, Jardin du Luxembourg og Tuileries-parken.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *