Festivaler og arrangementer i Paris - 4 show du MÅ se!
  • Meny
  • Meny
Kinesisk nyttårsfeiring i Paris

Festivaler og arrangementer i Paris

Den franske hovedstaden er ikke bare senter for fantastisk gastronomi og attraksjoner som tiltrekker seg millioner av turister hvert år, men byen har også tradisjon for å koke sammen noen helt eventyrlige festivaler og begivenheter. Tenk bare på stikkord som Tour de France, Paris Fashion Week og de mange fargerike karnevalene.

Festivalene holder til i Paris’ parker, samlingsplasser og konsertarenaer. Besøker du eksempelvis Paris i ved nyttårsaften så kan du ta del i en helt sinnsyk feiring med horder av mennesker som samler seg langs Champs-Élysées.

Paris Air Show

arrangementer show Paris Air Show helikopter messe

I andre halvdel av juni kan du delta på Paris Air Show som er et arrangement rettet mot alle former for luftfartøy. Messen har blitt arrangert 50 ganger tidligere og er et samlingspunkt for 200.000 besøkende som blir vitne til over 140 presenterte fly, 2000 utstillere og ALT som omhandler fly og luftfartøy. Arrangementet har også en enorm avdeling innen romskip og våpensystemer, samt daglige fly- og akrobatshow.

Paris Air Show holder til på messeområdet Le Bourget nord for sentrum.

Paris Maraton

arrangementer show Paris Maraton

I midten av april arrangeres Paris Maraton. Løpet starter langs Champs-Élysées, går forbi flere av de store landemerkene i sentrum og har målgang på Avenue Foch. Deltakermassen pleier ligge på rundt 40.000. Det som skiller Paris Maraton fra andre maraton er blant annet kravet om legeattest for å bevise at du er skikket til å løpe, men også de mange stasjonene underveis som serverer både vin, cider, øl og østers.

Sexy International Paris Film Festival

Denne festivalen retter seg mot voksenfilmenes verden og det som tilbys innen filmatiseringen av sensuelle og sexy filmer. Festivalen må ikke forveksles med en pornofestival. Festivalen arrangeres i midten av oktober og avholdes i Le Marais som ligger ved det tredje og det fjerde arrondissement. Programmet bygger seg selvfølgelig aller mest rundt sensuelle kortfilmer og spillefilmer, men har også innslag av bilder, servering og stands.

Gay pride

I slutten av juni hvert år finner Gay Pride sted i Paris. Dette er en enorm feiring med mer enn en halv million deltakere og tilskuere. I tillegg til en stor folkemarsj som går gjennom Paris’ gater, så vil også en rekke av byens restauranter og utesteder stille med egne menyer og arrangementer i tilknytning homofestivalen. Ta også en titt på det homofile utelivet i Paris.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *