La Défense i Paris | Perfekt for shopping og kunst | Paristips.no
  • Meny
  • Meny
La Defense finansdistrikt Paris Frankrike

La Défense

Vest for bysentrum finner du La Défense – Paris’ finansdistrikt og et av verdens største. Området kjennetegnes ved sine skyskrapere, tårn og enorme bygninger med gigantiske glassflater og stålkonstruksjoner.

Den moderne arkitekturen i La Défense skiller seg spesielt ut fra den romerske, gotiske og barokke stilen som ofte beskriver bykjernen av Paris. For å ikke ødelegge den klassiske arkitekturen i sentrum ble byplanleggerne enige om å heller bygge opp et eget kommersielt finanssentrum syv kilometer vest for bykjernen.

Har du kun planlagt et par dager i Paris og drar dit for første gang så vil naturlig nok ikke La Défense gi deg det eventyraktige bildet du har av Paris med attraksjoner som Tour Eiffelt, Notre-Dame og kunstmuseet Louvre. Vi har likevel listet opp noen punkter til hvorfor du burde ta en tur til La Défense.

Grunner til å besøke La Défense:

1. Moderne perfeksjon

La Defense finansdistrikt Paris Frankrike shopping handling Quatre Temps

Du kan høste mye deilig visuell stimulanse bare ved å gå rundt i La Défense og titte på de vanvittige konstruksjonene av stål og glass. Sørg for å få med deg Grande Arche de la Défense som kan ligne på en enorm, uthulet kube. Denne bygningen utgjør det sentrale punktet i området.

2. Shopping på Les 4 Temps

“Les 4 Temps” eller “Quatre Temps” som det også kalles er navnet på det gigantiske kjøpesenteret i La Défense med over 230 butikker. Til sammenligning har Sandvika Storsenter ca 190 butikker. Kjøpesenteret har horder av internasjonale og franske forretninger, kino og over 40 spisesteder.

Les mer om flere shoppingtips for Paris.

3. Vinbaren Apogé

Stikk innom Apogé om du er glad i vin og vil oppleve gode vinopplevelser sammen med eiere som brenner for vin og fantastiske smaker. Stedet kan by på en vakker terasse, regelmessig vinsmaking med vinprodusenter og hundrevis av viner som du kan ta med deg hjem.

4. Statuer og kunst

Cesar Baldaccini Thumb tommel Paris La defense distrikt kunst shopping

Området huser over 60 statuer og eksempler på moderne kunst laget av blant annet Moretti, Mitoraj og Vassilakis Takis. Blant de mest kjente skulpturene er bronseskulpturen “Thumb” laget av César Baldaccini.

Komme deg til La Défense:
T-bane M1 til stasjonen La Défense

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *