En guide til å bli guidet i Paris: Prøv busstur og båttur | Paristips.no
  • Meny
  • Meny

En guide til å bli guidet i Paris: Prøv busstur og båttur

Når du besøker Paris er det naturlig å få følelsen av at man ikke vil gå glipp av noe. Byen er både stor og særdeles innholdsrik, så å delta på en guidet tur er slett ikke en dårlig idé.

Når du velger operatør

Første gangen du besøker Paris vil du kanskje helst fokusere på de mest kjente stedene, supplert med noen mindre kjente attraksjoner og god mat. Hovedmålet ditt er å ikke gå i turistfellene, så hold deg unna de aller største tour-operatørene. Velg en mindre tour med færre mennesker, så er det større sjanse for at du får en mer skreddersydd opplevelse. Sjekk gjerne Tripadvisor og se hva andre har gjort før deg.

Finn dine interesser

Montmartre restaurant kafe omvisning guide busstur

Når du har sett Eiffeltårnet, Notre-Dame og Montmartre er du kanskje klar for litt andre slags opplevelser. Tenk på hva du er interessert i og det du bryr deg om. Elsker du museer, bli med på en tour med fokus på kunst og kultur. Det finnes også en rekke tourer som guider deg gjennom Paris spennende historie.

Elsker du å shoppe, har du mer enn nok å ta deg til i Paris. Hvorfor ikke bli vist rundt av en personlig shopper? Det er den desidert beste måten å finne de skjulte skattene i Paris. Dersom du i tillegg er moteinteressert finnes det tourer som tar deg med til de store motehusene og forteller om den spennende historien bak disse tradisjonsrike designerne.

Mat restaurant mattur Paris kokkekurs guide

Om mat er din største lidenskap her i livet, kan det absolutt anbefales at du blir med på en gastronomisk tur. Her får du prøvesmake dagen lang, mens du ser byen fra et mer kulinarisk perspektiv. Utvalget er enormt, så alt kommer an på hva du ønsker å se og høre om.

Velg transportmiddel

I tillegg til de mange ulike temaene du kan velge mellom, finnes det også utallige muligheter for hvordan du opplever byen. Mange av turene foregår til fots, særlig de som tar for seg en spesiell bydel, eller et spesifikt museum.

sykkel sykkeltur lane leie pris Paris sykkelguide

Om du synes det er slitsomt å tråkke rundt en hel dag, kan en sykkeltur være noe for deg. Frisk luft, mosjon og spennende informasjon i sunn forening. Som i de fleste storbyer, finnes det også busser som lar deg kjøpe dagspass og som frakter deg rundt i hele byen så lenge du orker å henge på.

Du kan også bli med på en guidet båttur ned byens kjente elv, Seinen. Dette er en fantastisk opplevelse, særlig om kvelden når lysene speiler seg i det klare elvevannet.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *