Ta toget fra Paris til Nice - Om avganger og billetter | Paristips
  • Meny
  • Meny

Ta toget fra Paris til Nice – en opplevelse i seg selv

Sannsynligheten for at du blir lei av Paris og derfor ønsker å dra et annet sted, er svært liten. Skulle de likevel hende, enten om det er sommer og du lengter til kysten, eller det er vinter og du drømmer om å komme deg litt lengre sør, befinner fantastiske Nice seg bare en liten tur med tog fra Paris.

Flere daglige avganger

Gare de Lyon Paris til Nice tog stasjon togstasjon togtur

Det går faktisk tog fra Gare de Lyon i Paris til Nice hele fem ganger om dagen, hele året. På helgene og om sommeren, settes det inn enda flere avganger for denne populære togruten. Underveis legger man bak seg nesten 1000 kilometer på under seks timer. Den første delen av reisen går unna i en fei og før du vet ordet av det kan du se vakre Provence utenfor vinduene.

Like før Marseille forlater TGV hurtigtoglinjen til fordel for en rolige toglinje langs Middelhavet. Nyt de vakre utsiktene langs Côte d’Azur de siste timene før du er vel fremme i Nice. Om du booker i god tid (billettsalg åpner 92 dager før avreise), kan du faktisk finne billetter til rundt 25 EUR. Prisen vil gå opp til cirka 130 EUR om du kjøper billetten samme dag som du reiser.

Very Nice

Gare de Nice Ville stasjon tog fra Paris til Nice

Vel fremme i Nice, stopper toget på ‘ Station. Denne ligger bare en liten spasertur fra havnegaten Promenade des Anglais. Promenaden er fylt med mennesker hele døgnet. På dagen går man tur, eller benytter den jevne overflaten til å stå på rulleskøyter eller sykle. På kvelden samles innbyggere og turister for se solen gå ned i det turkise Middelhavet.

For å virkelig få et godt overblikk over Nice og omegn, anbefales det at du tar på behagelige sko og tar turen opp på byfjellet. En utsikt du aldri kommer til å glemme. Skulle været tillate det, bør du besøke stranden og ta deg et bad i det forfriskende havet. Spis lunsj til lyden av bølgenes brus, mens du fortsatt har sand mellom tærne.

Nice er også en herlig by å vandre rundt i. Gamlebyen er full av liv og markeder der du kan kjøpe både mat og andre lokale produkter. Om kvelden tennes lysene på de store plassene og restaurantene åpner dørene for sultne mager. De kulinariske opplevelsene i Nice er absolutt verdt å få med seg!

Sainte Reparate katedral Nice Frankrike reisetips

Om du elsker kultur, finnes det nok av museer, monumenter og kirker å besøke. Gå ikke glipp av den imponerende katedralen Sainte-Réparate. Skulle du ønske litt mer glans og glamour, kan du ta turen videre til Cannes eller Monaco, som ligger like i nærheten.

Les også: Hvor i Nice bør du bo? Anbefalte områder og bydeler

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *