Tog fra Paris til London - bedre enn å reise med fly | Paristips
  • Meny
  • Meny

Tog fra Paris til London – bedre enn å reise med fly

Med hurtigtoget Eurostar er det faktisk fullt mulig å ta en dagstur til London fra Paris. Toget er rimelig og har hyppige avganger.

Setter du deg på toget klokka 06:00 om morgenen, kan du spise frokost i London sentrum klokka 09:00. Etter en dag med shopping og sightseeing, rekker du fint å være tilbake i Paris i tide en bedre middag mens solen går ned.

Tog til London fra Paris

Spar tid med Eurostar

Hurtigtoget Eurostar tar deg fra Paris til London på cirka 2 timer og 15 minutter. Riktignok er selve flytiden mellom metropolene dobbelt så rask som dette, men da må vi se bort i fra transport til og fra flyplasser, innsjekking og lignende.

Vil du fra sentrum av Paris til sentrum av London, er hurtigtoget det klart raskeste alternativet. Inklusive reise fra togstasjon til og fra sentrum i de to byene, beregner man 2 timer og 45 minutter. Velger du i stedet å fly, må du regne med å bruke minst 4 timer på samme reise. De fleste vil mene at tog er en betydelig mer komfortable måte å reise på, sammenlignet med fly.

Spar penger samtidig

Prismessig kan det komme på noenlunde det samme, dersom man sammenligner med de aller billigste flybillettene som er å oppdrive. Billige flyreiser må som regel bookes lang tid i forveien, mens med Eurostar vet du omtrentlig hva prisen er uansett når du bestiller.

I skrivende stund kan man få en enveis standardbilletten for voksne helt nede i rundt 30 britiske pund (rundt 300 NOK). Prissystemet ligner litt på lavpriskalendrene fra enkelte flyselskaper, slik at kostnadene går opp dersom toget begynner å fylles opp.

Likevel er dyreste billett langt fra hårreisende, og den blir sjelden på mer enn rundt 500 NOK. Fredager er dagene du vil unngå dersom du ønsker å gjøre det så billig som mulig.

Les mer: Togstasjoner i Paris

Alternativ til Eurostar

Du kan også ta tog med ferge (Eurostar går i tunell under kanalen). Dette vil som regel bli noe rimeligere, men tiden du vil bruke er betydelig lengre. Den vanligste rute inkluderer ferge fra Calais til Dover, mens oppsiktsvekkende nok er den rimeligste reisen også den lengste.

Toget som går til Dieppe, med ferge derfra til Newhaven, og tog videre til London, er billigst, men også en ganske drøy reise tidsmessig. I tillegg til tog kan du ta buss. Her vil du kunne finne enda rimeligere reiser, avhengig av hvilken rute og selskap du velger.

Med det sagt, når den beste reisemåten er såpass rimelig som Eurostar, begynner det å bli noe merkelig å velge annerledes.

Anbefalt hotel nært togstasjonen:

Toget reiser fra togstasjonen Gare du Nord i Paris. I den forbindelse vil jeg gjerne komme med en anbefaling til et hotell som ligger rett i nærheten av togstasjonen. Fra hotell Holiday Inn Paris Gare de l’Est er det kun 5 minutter å gå til togstasjonen. Hotellet ligger dessuten rett ved metrostasjonen som effektivt tar deg fra A til B innad i Paris.

Rommene er moderne innredet med eget bad, kaffemaskin og TV. God frokost og serviceinnstilte ansatte.

Se flere bilder av rom og priser

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *