Ta tog fra Paris til Amsterdam
  • Meny
  • Meny

Ta tog fra Paris til Amsterdam

Det er noe nostalgisk med å reise med tog, det er roligere og man får sett omgivelsene. Mellom storbyene i Europa er det ikke så lange avstander, og det er togavganger spredt over hele dagen, så man finner alltids et tog som passer med tidskjema. Hvis du tenker på tiden det faktisk tar å reise med fly og inkluderer tiden det tar å komme seg til flyplassen, hvor mye før man må være sjekket inn og gjennmom sikkerhetskontrollen for så å kanskje vente på bagasje på ankomsstedet så er man kanskje like langt kommet på togreisen.

Hvor lang tid bruker toget?

En flyreise fra Paris til Amsterdam tar en time, men med tanke på all tiden som tilbringes på flyplassene og reise til og fra flyplassene blir den totale reisetiden rundt nærmere tre timer. Ofte så er det også billigere å reise med tog enn fly, en flybillett koster rundt 450 kr for de billigste, mens en togbillett er cirka 330 kr. Om man ser etter billetter en tid i forveien kan man gå ende billigere billetter. Mange vil nok foretrekke å bestille billetter på nett god tid i forveien, men det er også mulig å kjøpe billetter på stasjone, gjerne til en stivere pris. De beste prisene finner du dersom du er fleksibel med avgangstid og reisedato.

Fra Paris til Amsterdam er det en togavgang hver halve time, totalt 27 tog hver dag, med første togavgang klokka 06:01 og siste avgang klokka 19:25. Den raskeste ruta tar bare tre timer og 17 minutter, mens gjennomsnittstiden er litt over fire timer. Toget fra Paris går fra stasjonen Gare du Nord (Paris nord i Maubeuge-gaten), den travleste togstasjonen i Paris, og ankommer sentralstasjonen i Amsterdam. Togturen tar deg gjennom nordre deler av Frankrike, gjennom Brussel og søndre halvdel av Nederland til Amsterdam.

Det er både direktetog og reiserute med togbytte, dersom man må bytte tog skjer dette i Bruxelles Midi, hovedstasjonen i Brussel. Denne stasjonen er midt i den belgiske hovedstaden og kan være et fint stoppested dersom man har en togbillett som lar en hoppe av og på toget til Amsterdam. Flexibilletter er som regel litt dyrere enn enkeltbilleter og tur-retur billetter.

Togene ankommer sentralstasjonen i Amsterdam:

Belgia på snarvisit

Noen av avgangene har en lengre pause i Brussel enn andre, og dersom man har god tid og vil benytte seg av muligheten til å se seg rundt i Brussel så bør man velge en avgang med lengst stoppetid. Togbyttet varierer mellom alt fra en halv time til en og en halv time ventetid.

Togselskapet Thalys som kjører ruten mellom Paris og Amsterdam er et hurtigtog. Men også Eurostar og TGV opererer mellom disse hovedstasjonene og har forgbindelser til mange regionale storbyer, hovedsteder og andre store byer i Europa. Når man reiser med Thalys kan man velge mellom to reiseklasser i komfortable vogner med seter med god plass, og det er også tilgang til internett mot et gebyr. I tillegg er det en bar og kafe-vogn der man kan kjøpe forfriskninger og kaffe og alle setene har tilgang til strømuttak. Mange vurderer også å ta tog fra Paris til London. Det har vi skrevet en artikkel om.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *