Mange nordmenn drømmer om å flytte til motehovedstaden Paris. Det er spesielt de tidløse attraksjonene, monumentene, maten, shoppingmulighetene og det eventyrlige ryktet Paris har internasjonalt som frister. Paris er dessuten en drøm for svært mange kokker som tenker seg til Paris for å arbeide på en av Michelin-restaurantene. Dersom du drømmer om å flytte til Paris kan du lese videre for noen generelle tips og råd når det gjelder det å finne bosted.
Finne leilighet
Det første du burde finne ut av når du skal leie leilighet er hvilket område du ønsker å bo i, og hvilken prisklasse du kan legge deg i. Det anbefales at du tar deg en tur til Paris for å sjekke ut hvilke områder som passer din livsstil. De mest populære (og følgelig også blant de dyreste) områdene ligger ved elva Seinen, rundt det tredje og det sjette arrondissement. Dette er området der blant annet kunstmuseet Louvre, Le Marais og katedralen Notre Dame ligger.
Enda dyrere er områdene som ligger ved Champs-Élysées og den vestre delen av sentrum som faller under det 16. og 17. arrondissement. Øst og sør vil legge seg i middelklassen prismessig. De rimeligste leilighetene vil du derimot finne i området nord-øst ved det 19. arrondissement.
Leiepriser og om utleiere
Prisene for de billigste studioleilighetene starter fra ca. 1000 euro per mnd dersom du vil bosette deg i det 1-7. arrondissement. I nord-øst, og i Paris drabantbyer vil leiekostnadene reduseres med 20-30 %. Forøvrig vil det bli billigere jo lenger du leier da korttidsleie alltid vil være en kostbar affære.
Når du skal finne deg leilighet i Paris så vil du ha det bredeste utvalget om du sjekker på en av internettsidene som spesialiserer seg på langtidsutleie. Ved å finne internettsidene der private utleiere kan utlyse sine leiligheter vil du alltid få lavere leiepris enn ved å leie via en utleiemegler som skal ha et honorar av utleieprisen. Likevel kan det være en ekstra sikkerhet å leie via en utleiemegler dersom det skulle oppstå problemer med utleier og/eller boforhold så her må du selv vurdere fordeler vs risiko.
Skriv en kommentar