Anbefalte butikker med vin og champagne i Paris - Her bør du shoppe
  • Meny
  • Meny

Anbefalte butikker med vin og champagne

Man kan ikke reise til Paris, eller noe annet sted i Frankrike for den saks skyld, uten å på en eller annen måte komme i kontakt med vin eller champagne. Disse alkoholholdige drikkene serveres nesten over alt, og det sies at det eneste en franskmann ikke bruker vin til, er på corn flakes.

Det siste er nok ikke helt riktig, men at vin og champagne har en stor innflytelse på dagliglivet i Frankrike er det ingen tvil om, og er man først i Paris og liker vin og champagne, bør man så absolutt sjekke ut hva som finnes på reportoaret.

Hovedsaklig fransk

Både vin og champagne kan kjøpes nesten over alt, og det er nesten kun fransk vin å å få. Franskmennene er svært bevisste hva slags viner de drikker, og kan de unngå utenlandske merker, så gjør de gjerne det.

vinbutikk Paris rodvin vintips butikk forretning Frankrike

Blant de mest kjente vinbutikkene i Paris finner man Augé, som er en vinforhandler med røtter tilbake til 1850, og Nicolas, som er en landsdekkende kjede. Begge disse er steder å gå for både en smak og en prat, og ikke minst hvis man vil ha en spennende suvenir med hjem.

Det er ikke påkrevet å oppsøke dedikerte vinforhandlere for å finne god vin eller champagne, og stort sett alle varehus med respekt for seg selv har en større vinavdeling tilgjengelig. La Grande Epicerie de Paris og Magasin du Nord er to av disse, og selvfølgelig vil de fleste restauranter ha både vinkart og egen sommelier som mer enn villig deler sin kunnskap.

Tips: Vi har også skrevet en artikkel om vinsmaking i Paris. Absolutt verdt en titt!

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *