Shopping i Paris - Her burde du handle - Tips og guide
  • Meny
  • Meny

Shopping i Paris

De som sier de ikke vil til Paris for å shoppe, lyver. Dette stemmer selvfølgelig ikke for hele befolkningen, men Paris er og forblir en av verdens beste hovedsteder for shopping.

I likhet med New York og London er den franske hovedstaden perfekt for deg som elsker sko og mote. Hvem vil vel ikke sjekke ut byen som ga liv til Coco, Yves og Christians?

Paris kan også tilby flere «skjulte», små butikker med godt utvalg av vintage og haute couture. Du trenger ikke være millionær for å handle i Paris (men det hjelper) da finner har butikker i alle prisklasser. Butikkene i Paris har også et særegent godt utvalg av antikviteter og bøker, da spesielt i Latinerkvarteret.

LE66

Om du bare vil besøke et sted i Paris så burde du stikke innom Galerie 66, et fantastisk morevarehus med adresse Champs Élysées. Varehuset deler seg inn i tre avdelinger – sko, accessories og klær. LE66 kan tilby kolleksjoner fra franske og internasjonale designere og har eksempelvis ACNE, Alexander Wang, Givenchy, Helmut Lang, Isabel Benenato og Vencouvert på listen.

Givenchy butikk shoppingtips handling shopping Paris

Det å handle på LE66 er ikke bare shopping av utrolig flotte klær og tilbehør, men du får også servert historien bak konseptet og designeren som igjen vil løfte shoppingen til nye høyder og gi deg en nærmere tilknytning til plaggene du kjøper.

Flere har beskrevet det å entre LE66 som å komme til himmelen, mye på grunn av det gode utvalget unge designere og kreative kleskomposisjoner, alt gjort på en stilfull måte som ikke virker kommersiell for fem øre. Vesker, ballerinasko, topper, jakker, kåper, sleeveless og t-shirts med grafiske ikoner er stikkord for dette utmerkede motevarehuset.

LE66 har dessuten et godt utvalg herreklær som gjør stedet perfekt for kjæresteshopping i Paris. Kanskje hakket mer perfekt for venninnetur riktignok.

Adresse: 66 Avenue des Champs Élysées

Komme seg til de ulike shoppingdistriktene

Komme seg mellom de ulike shoppingområdene i Paris

For å ta deg fra A til B innad i Paris kan det anbefales å kjøpe et 1, 2 eller 3-dagers pass med denne praktiske hopp-på-hopp-av-turen fra verdenskjente Get Your Guide. På den måten får du transport dit du trenger, og samtidig lydguide underveis som forteller deg spennende informasjon om byen. Det hele er veldig effektivt i praksis.

Du bestemmer selv hvor på reisen du ønsker å hoppe av og på. Dette kan du gjøre så mange ganger du bare ønsker innenfor kjøpt tidsperiode. Underveis kan du eksempelvis se Notre Dame, Triumfbyen, Eiffeltårnet og Louvre-museet. En fin måte å kombinere shopping med en dose kultur.

Billetten blir gyldig i kjøpt tidsperiode etter at du validerer billetten for første gang. Kjøp billetter her

shoppingtips handling shopping Paris

Billig moteshopping i Paris

For å gjøre som de lokale pariserne bør du gjøre som følger når du er ute etter moteklær til sterkt reduserte priser – besøke Reciproque og butikken Misentroc.

Reciproque åpnet i 1978 og har blitt et must for shoppere som er ute etter luksus second hand og titusenvis av rimelige designerplagg fra både franske og globale designere. Rabatten på de fleste plaggene ligger i sjiktet 20-80 %, avhengig av designer og etterspørsel.

Adresse: 95 Rue Pompe

Misentroc har moteklær for både damer og menn og har blitt en favoritt blant den yngre garden i Paris. Her finner du eksempelvis designerjeans for under 300 kroner, samt et fabelaktig utvalg av billige designerkjoler.

Adresse: 63 Rue N D des Champs

Ta også en titt på artiklene kjøpesenter i Paris og shoppinggater i Paris.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *