Hva bør du kjøpe i Paris? | Paristips
  • Meny
  • Meny

Hva bør du kjøpe i Paris?

Finnes det noen virkelige kupp å ta med seg hjemover?

Utenom salgene man finner i hver enkelt butikk så er det lite som er merkbart billigere i Paris. Du kan finne noen gullfunn hos de afrikanske gateselgerne. Det er da snakk om filmer, smykker, vesker og belter. Men på en annen side finner man dette i Norge også. Mat og da spesielt frukt kan man dog finne ganske rimelig på et av markedene. En detaljert shoppingguide kan du for øvrig finne hos TimeOut.

Suvernirer

Ellers finnes det mange gode kjøp på loppemarkedene som dukker opp nå og da. Spesielt i helgene kan du finne flere slike i bakgårder i sentrum av Paris. Av veldig typiske souvernirer så finner du mange småting som selges hos de store turistattraksjonene. En miniatyrutgave av Eiffeltårnet eller Triumfbuen, kjøp en enda mindre utgave som du kan ha på nøkkelknippet. Eventuelt en t-skjorte med Paris-motiv.

Minnerikt porselen

For å minne deg på den fantastiske turen til Paris du hadde, så kan det være et godt tips å kjøpe med seg noe av det servise som caféene og restaurantene bruker. Det får frem minnene hver gang du lager morgen-espresso. Dette kan også gjøres med eksempelvis en god fransk vin eller et velsmakende syltetøy. Ta turen innom “La Vaissellerie” hvis du er interessert i små kjøkkenting og typiske matlagingsartikler med et fransk preg over seg. Sjekk ut butikken “Monoprix” som har et fantastisk utvalg kaffe. Er du kaffeelsker så kan denne butikken virkelig forandre dine morgener.

Mat og konfekt

Franske delikatesser er et av de gode kjøpene. Vær forsiktig med ting som blir fort dårlig, da spesielt kjøtt og fisk. Ost klarer seg bedre i romtemperatur, så en god fransk ost som “Reblochon” eller “Fourme d’Ambert” anbefales virkelig å ta med seg hjem. Andre spennende delikatesser som holder seg i romtemperatur og lenge etter du har kommet hjem er godt syltetøy, patéer, marmelader, fransk sennep, mørk sjokolade med ingefærkjerne og spesialiteter som ligger på lake. Dersom gode, franske restaurantopplevelser med tilhørende prisgunstig kvalitetsvin er målet med reisen burde du velge det vakre og klassiske området ved Saint Germain-des-pres.

Fashion og kleskupp

Generelt kan det sies at de gode kjøpene i Paris vil være å kjøpe det man ikke finner hjemme i Norge. Du har butikker som H & M og Zara som tilbyr mye av det samme som man ser her hjemme. Kuppene kan du da finne i butikker med produkter fra franske designere og andre ukjente merker. Dette gjelder spesielt på skjerf-fronten, Paris har et særdeles godt utvalg av skjerf som er verdt en nærmere titt. Kjøper du noe av den nyeste franske moten så ligger du uansett ett år foran moten i Norge. Kosmetikkbutikken “Printemps” tilbyr flere parfymer som kun blir solgt i Frankrike, som kan sjekkes ut nærmere.

Et must dersom du elsker designervintage er å besøke forretningen Didier Ludot. Denne forretningen er som en skjult skattekiste med et utmerket utvalg vintage fra YSL og Louis Vuitton. I samme strøket ligger forretningen med navn Free’P’Star.

Dersom du vil bo sentralt i ved plassert ved shoppingperler og de mest kjente attraksjonene bør du bo i området ved Louvre.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *