Gallerier i Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny
galleri gallerier malerier kunst museer Paris

Gallerier i Paris

Paris er verdenskjent for noen av verdens beste restauranter, et sprudlende uteliv og attraksjoner velkjent blant alle verdensborgere. I tillegg til enorme muligheter for konserter og musikaler er også Paris perfekt for deg som er svak for gallerier i verdensklassen. Nedenfor får du tips om gallerier ikke alle vet om, såkalte skjulte skatter.

La Maison Rouge

Dette galleriet ble åpnet av Antoine de Galbert i 2003 og holder til en bygning tidligere brukt innenfor industrien med beliggenhet i Quinze-Vingts, ikke langt unna Notre Dame og Seinen. Galleriet skifter stadig ut sine utstillinger og har den siste tiden vært innom temaer som kannibalisme, dyr og inspirasjon fra kanadiske byer.

La Maison Rouge har åpent onsdag til søndag fra 11.00-19.00 og tar ca 50 kroner i inngangspenger.

Galerie Xippas

Galleriet ligger i Rue Vieille du Temple med Saint-Sebastien som nærmeste metrostasjon. Når du kommer til galleriet går du opp en tretrapp og blir deretter møtt av et fantastisk galleri som befinner seg under et estetisk glasstak. Av de ulike utstillingene kan du se flotte bilder laget av kunstartister som Philippe Ramette og Valérie Jouve, men også eksepsjonelle malerier fra Lisa Milroy og Chuck Close.

Galerie Xippas har åpent tirsdag til fredag 10.00-13.00 og lørdager 10.00 – 19.00. Inngang er gratis.

La Galerie des Galeries

I dette galleriet finner du over 700 ulike kunstartikler laget av kjente og ukjente unge kunstnere. Fordelt på et 300 kvm stort utstillingsområdet finner du verker fra kunstnere som Mathieu Mercier, Pierre Ardouvin og Tatiana Trouve.

Denne skatten av et kunstgalleri befinner seg like ved t-banestasjonen Chaussée d’Antin La Fayette som befinner seg i gåavstand fra Concorde-plassen. Galleriet har åpent mandag til lørdag fra 09.30 og til 19.30. Inngang er gratis.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *