Hva bør du spise i Paris? - Spiseguide med franske retter | Paristips.no
  • Meny
  • Meny
Tips hva bor du spise Paris dessert middag restaurant

Hva bør du spise i Paris?

Som en av verdens hovedsteder for gastronomi kan valgene bli vanskelige når du kun har et par dager i Paris og skal finne et sted å spise. Nedenfor følger et par tips til hvilke retter som definitivt er verdt et forsøk! Tipsene er utelukkende basert på retter fra det franske kjøkken.

Fra å ha vært preget av pompøse banketter med svært krydret mat i under middelalderen ble bruken av sterke tilsetninger betraktelig redusert under epoken under Napoleons ledelse der stjernekokken Marie-Antoine Carême innførte mange av de teknikkene og oppskriftene som brukes den dag i dag.

Fem forslag til hva du burde spise

1. Frokostbakverk ala croissant

Croissant fransk bakverk

Franskmenn elsker sine bakverk til frokost. Ofte består frokosten av croissant og kaffe/kakao. Skal du virkelig gjøre det på fransk vis så dypper du croissanten i kakaoen før du spiser den. Prøv også pain de raisin som er et bakverk med rosin og vaniljekrem.

2. Croque Monsieur

Croque Monsieur Paris

Dette er navnet på den ekstremt populære, franske ostesandwichen. Skinke i midten, ost på toppen og noen ganger hvit saus inni er retningslinjene for denne godbiten.

3. Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon Frankrike fransk mat

Kraftig oksegryte laget med masse rødvin, grønnsaker og sideflesk. Spesielt attraktiv er denne gryteretten om vinteren. Ordentlig husmannskost!

4. Moules

Moules frites fransk mat

Bestiller du dette blir du servert dampede blåskjell. Da oftest i selskap med hvitvin, smør, hvitløk og urter. Servert med blåskjell kalles denne retten Moules Frites.

5. Biff Tartar

Biff tartar fransk mat Paris

Rått oksekjøtt som er blitt skrapet ekstremt tynt og blandet med pepper og worcestersaus. Serveres med løk, kapers, rå eggeplomme, rødbeter og sylteagurk. Et absolutt must dersom du er litt “vågal”!

Disse rettene dekker ikke engang en liten brøkdel av klassiske, franske retter du gjerne skulle testet ut. Quiche, fransk løksuppe, andelever, snegler, Coq au Vin og biff med frites er også helt elementære retter i det franske kjøkken. Avslutningsvis hører makroner, crepes og galettes til den obligatoriske dessertmenyen.

Sjekk gjerne også ut våre tips til gatemat i Paris!

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *